1

Bezoekerscentrum De Kuilen


-advertentiepositie-



Bezoekerscentrum De Kuilen

Bezoekerscentrum De Kuilen bij Mill heeft een rijke verzameling fossielen uit de Peelhorst. De meeste vondsten zijn gedaan in natuurgebied De Kuilen. Dit is een belangrijke plek voor archeologen. Het gebied ligt op een breuklijn waardoor aardlagen over elkaar schuiven. Fossielen die diep in de bodem verstopt lagen, komen door de bewegende aarde naar de oppervlakte. Met behulp van deze vondsten worden de aardlagen in een tijdsperiode geplaatst en kan de historie van dit gebied worden ontrafeld.

Zijn de fossielen te droge kost voor de kids? Zij vermaken zich prima in de speelhoek binnen of naast de deur in speeltuin D'n Uilweg. Het bezoekerscentrum is de uitvalsbasis voor mooie fiets- en wandeltochten door het natuurgebied. Neem bij vertrek of na afloop een heerlijk kopje koffie of thee in bezoekerscentrum De Kuilen. Bij warm weer biedt de recreatieplas in recreatiegebied De Kuilen mogelijk verkoeling.

Bezoekerscentrum De Kuilen in Mill leent zich ook goed voor een kinderfeestje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.devalkhoevemill.nl

Bezoekerscentrum De Kuilen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.