Korenmolen De Windotter
Korenmolen De Windotter

Deze molen staat er niet alleen voor de sier en voor de bezichtiging. Het is een druk werktuig waar dagelijks meel wordt geproduceerd! Bij het minste zuchtje wind draaien de wieken en malen de molenstenen. Meel van de molen is te koop in de molenwinkel en de kenners weten het al lang: dit ambachtelijke meel smaakt gewoon anders dan dat uit de fabriek; echter, puurder.
Meel van De Windotter wordt onder meer gebruikt door Pannenkoekenhuis De Roozeboom uit IJsselstein.

Molen De Windotter is één van de grootste molens van Nederland: de vlucht meet maar liefst 26 meter. Door deze hoogte is de molen een prominente aanwezigheid in IJsselstein. Vroeger stond de molen ook al centraal in de samenleving. Toen echter met een minder leuke insteek. Het was een dwangmolen, wat betekent dat boeren verplicht waren het graan daar te laten malen. Tegenwoordig is het een familiebedrijf en is pa de molenaar, ma staat in de molenwinkel en zoonlief volgt de opleiding voor molenaar.

Naast de molen staat de Theekoepel. Deze is gebouwd op de hoek van de oude stadsmuur rond IJsselstein. Strijk op deze unieke locatie neer voor een kopje koffie of thee. Heb je iets te vieren en zoek je een knusse plek? De Theekoepel kun je afhuren voor high tea's, koffietafels, maar ook voor een vergadering met een klein gezelschap of een zakelijke bespreking. Er is ruimte voor maximaal vijftien personen.

Korenmolen De Windotter in IJsselstein leent zich ook goed voor een vriendinnendag en high of afternoon tea. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Foto: Utrecht Marketing © BRANDRS
Foto: Utrecht Marketing © BRANDRS