1

Boerderijmuseum De Pothaar
Boerderijmuseum De Pothaar

Boerderij De Pothaar is gebouwd in 1767. Tijden veranderen en nieuwe bewoners moderniseerden het boerenbedrijf. Toch kun je in het boerderijmuseum De Pothaar nog de sfeer opsnuiven van vroeger. Het museum houdt de geschiedenis van de verschillende generaties die op de Sallandse boerderij hebben gewoond, levend. Je vindt er een prachtige verzameling van historische boerenspullen. Op de voormalige deel is een oudheidkamer ingericht met klederdrachten, foto's en werktuigen van vroeger. Loop door de verschillende stijlkamers en kom alles te weten over vroegere rituelen rond geboorte, trouwen en overlijden, over de oude landbouwwerktuigen, De Pothaar in oorlogstijd, en nog veel meer.

Heb je het naar je zin op de boerderij? Boek dan een verblijf in één van de boerderijkamers of appartementen van De Pothaar. Op deze boerderij kun je ook letterlijk in het huwelijksbootje stappen. Achter de boerderij loopt de Oude Schipbeek. Na het ja-woord kun je wegvaren met één van de platbodems die er liggen aangemeerd.

Boerderijmuseum De Pothaar in Bathmen leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, workshop, weekendje weg en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek depothaar.nl

Boerderijmuseum De Pothaar
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-