Uitstapjes vlakbij Boerderijmuseum De Pothaar

Beleefboerderij De kleine Carrousel

laren, Gelderland (3.32km)  -  Het is een gekakel van van jewelste op Beleefboerderij De kleine Carrousel, waar meer dan honderd dieren wonen. Met een kinderboerderij en speelweide vermaken kinderen én dieren zich hier uitstekend! Er is ook een lunchroom op de boerderij.

Emaillemuseum

holten, Overijssel (5.39km)  -  Voor de tijd van hard plastic keukengerei hadden we emaille. Dit sierlijke materiaal was bijna onslijtbaar. Het Emaillemuseum heeft een leuke collectie van koffiebussen, pannensets, petreoleumstellen en nog veel meer. Allemaal op kleur gesorteerd!

Natuurmuseum Holterberg

holten, Overijssel (5.73km)  -  Meer dan duizend diersoorten zijn er te zien in Natuurmuseum Holterberg. Het museum is beroemd om zijn natuurdiorama's; levensgrote 'kijkdozen'. Kinderen kunnen heerlijk spelen en leuke opdrachten doen in het Bos van Daantje Das. Voor de...

De Shetlandboerderij

holten, Overijssel (6.23km)  -  Op de Shetlandboerderij in Holten hebben kinderen voor even een eigen pony. Onder begeleiding mogen kinderen hier schattige Shetlanders verzorgen, hun manen borstelen en in de ponybak op ze rijden. Leuk als kinderfeestje!

Canadese Begraafplaats Holten

holten, Overijssel (6.78km)  -  Op de Canadese Begraafplaats in Holten liggen 1394 Canadese soldaten die hun leven gaven voor de bevrijding van Nederland in 1945. De begraafplaats is vrij te bezoeken, er is een informatiecentrum.

Museum Eungs Schöppe

markelo, Overijssel (8.66km)  -  Museum Eungs Schöppe heeft in het voorjaar en najaar regelmatig wisselende tentoonstellingen van klederdrachten, mutsen en stoffen uit Twente. De vaste collectie van merklappen en letterdoeken is de trots van het museum.

Haarbroekse Vijvertuin

harfsen, Gelderland (8.91km)  -  Wandel langs de idyllische vijvers van de Haarbroekse Vijvertuin en los de spreekwoorden en gezegden op die worden uitgebeeld met kunstvoorwerpen. Nuttig in de theeschenkerij een kopje koffie of thee met een krentenwegge.

Landgoed Het Haveke

eefde, Gelderland (13.86km)  -  Landgoed het Haveke is een prachtig herenhuis omringd door een prachtig park in Engelse landschapsstijl. Kom langs voor een overnachting of wandeling.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Boerderijmuseum De Pothaar