Uitstapjes vlakbij Uitgaanscentrum Dieka

Museum Eungs Schöppe

markelo, Overijssel (1.63km)  -  Museum Eungs Schöppe heeft in het voorjaar en najaar regelmatig wisselende tentoonstellingen van klederdrachten, mutsen en stoffen uit Twente. De vaste collectie van merklappen en letterdoeken is de trots van het museum.

Pony rijden en huifkartochten bij Het Lamoen

markelo, Overijssel (4.23km)  -  Dol op pony's? Kom dan ponyrijden bij Ponyrecreatie Het Lamoen, volg een workshop over pony's of vier hier je verjaardagsfeestje, ook met pony's. Met de huifkar eropuit kan ook, gewoon zelf na een basiscursus. Voor een weekend of langer. Dat is...

Emaillemuseum

holten, Overijssel (4.77km)  -  Voor de tijd van hard plastic keukengerei hadden we emaille. Dit sierlijke materiaal was bijna onslijtbaar. Het Emaillemuseum heeft een leuke collectie van koffiebussen, pannensets, petreoleumstellen en nog veel meer. Allemaal op kleur gesorteerd!

't Witte Hoes - restaurant en bowling

rijssen, Overijssel (4.89km)  -  De zes bowlingbanen van Bowlingcentrum 't Witte Hoes vormen het toneel van een keiharde strijd. Wie gooit de eerste strike? Kom ook naar 't Witte Hoes voor andere groepsuitjes of om iets te eten in het restaurant. Vier je groepsuitje of feestje...

De Shetlandboerderij

holten, Overijssel (5.12km)  -  Op de Shetlandboerderij in Holten hebben kinderen voor even een eigen pony. Onder begeleiding mogen kinderen hier schattige Shetlanders verzorgen, hun manen borstelen en in de ponybak op ze rijden. Leuk als kinderfeestje!

Kasteel Warmelo

diepenheim, Overijssel (6.63km)  -  Ontdek het prachtige Kasteel Warmelo, omgeven door een groot park. Vier eeuwen tuinarchitectuur, verschillende tentoonstellingen en de prachtige natuur verwelkomen je!

Klompenmuseum Goor

goor, Overijssel (6.79km)  -  Hollandser dan Hollands! Ga in het Klompenmuseum Goor op ontdekkingstocht langs de ontwikkeling van de klomp. De houten schoen is kenmerkend voor Nederland en dus zeker een museum waard!

Beleefboerderij De kleine Carrousel

laren, Gelderland (7.35km)  -  Het is een gekakel van van jewelste op Beleefboerderij De kleine Carrousel, waar meer dan honderd dieren wonen. Met een kinderboerderij en speelweide vermaken kinderen én dieren zich hier uitstekend! Er is ook een lunchroom op de boerderij.

Zompen Museum

enter, Overijssel (7.53km)  -  Tussen oude gereedschappen en indrukwekkende verhalen vind je heuse zompen. Maar wat dat zijn? Dat leer je in het Zompen Museum.

Natuurmuseum Holterberg

holten, Overijssel (7.7km)  -  Meer dan duizend diersoorten zijn er te zien in Natuurmuseum Holterberg. Het museum is beroemd om zijn natuurdiorama's; levensgrote 'kijkdozen'. Kinderen kunnen heerlijk spelen en leuke opdrachten doen in het Bos van Daantje Das. Voor de...

Pelmolen Ter Horst

rijssen, Overijssel (7.72km)  -  Breng een bezoekje aan Pelmolen Ter Horst (1752) in het Overijsselse Rijssen. Bewonder in de historische olieslagerij een waanzinnig stukje Hollandse techniek.

Canadese Begraafplaats Holten

holten, Overijssel (7.9km)  -  Op de Canadese Begraafplaats in Holten liggen 1394 Canadese soldaten die hun leven gaven voor de bevrijding van Nederland in 1945. De begraafplaats is vrij te bezoeken, er is een informatiecentrum.

Pitch&Putt Twente

diepenheim, Overijssel (8.49km)  -  Pitch&Putt Golf heeft als doel om golf aan te bieden voor een lage prijs. Dit kan bijvoorbeeld op het Twentse platteland in het gezellige plaatsje Diepenheim.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Uitgaanscentrum Dieka