Klederdrachtmuseum Amsterdam - GESLOTEN

Klederdrachtmuseum

Dit uitstapje bestaat niet meer. In Hindeloopen, Marken, Spakenburg, Staphorst, Volendam en Zeeland droeg enkele eeuwen geleden iedereen de traditionele klederdracht. In het Amsterdamse Klederdrachtmuseum kun je deze schitterende streekdrachten bewonderen, elk in hun eigen gekleurde themakamer. Bekijk alle soorten klederdracht en de betekenis van de patronen en kleuren. Een waardevol stukje Nederlands erfgoed, verzameld in een historisch pand. Laat je zelf in klederdracht vereeuwigen!

Nederlandse folklore

Het eerste klederdrachtmuseum van Nederland is te vinden in een historisch pand aan de Amsterdamse Herengracht vol originele elementen. De kamers - zeven in totaal - hebben allemaal hun eigen bijzondere inrichting. Elke kamer vertegenwoordigt een streek en is in de streekkleuren geschilderd; zo is Marken hemelsblauw met cadmium geel en Volendam ossenbloedrood en fel Hollands blauw. De traditionele streekdracht staat hier te pronken. Bezoekers komen in de tentoonstelling te weten wat de verschillende kleuren van de klederdracht betekenden en wat men wanneer droeg.

Op de foto in klederdracht

Benieuwd hoe de traditionele klederdracht je staat? In de fotostudio van het Klederdrachtmuseum kan jong en oud zich aankleden in traditioneel Volendams kostuum. Een plaatje om te bewaren, zodat de klederdracht niet vergeten wordt. Kinderen kunnen zich gratis verkleden in klederdracht.

Museumwinkel met unieke items

In de museumwinkel van het Klederdrachtmuseum vind je geen prullen, maar alleen unieke items. Zoals sieraden, handwerkproducten, textielproducten van traditionele stoffen en kindercadeautjes. Iedereen kan de winkel gratis bezoeken, binnen openingstijden van het museum.

Klederdrachtmuseum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.