Simcenter
Vlieg een Boeing 737 in de simulator van Simcenter

Een droom die uitkomt: wees een piloot voor een dag bij Simcenter op Lelystad Airport. Neem als gezagvoerder of copiloot plaats in de cockpit van een levensechte simulator en leer hoe je een Boeing 737 NG800 bestuurt. Het is natuurlijk niet echt, maar het voelt wel echt. Een professional begeleidt je in het opstijgen, vliegen en landen. Er kunnen zelfs twee mensen met je mee de cockpit in! Wissel onderling van plek en maak foto's en video's van elkaar. Geniet na afloop in de airside bar van het uitzicht over de start- en landingsbanen van Lelystad Airport.

De Boeing 737 NG800 simulator is een Fixed Based simulator. Dat betekent dat de cockpit stilstaat en je door bewegend beeld het idee hebt dat je zelf vliegt en beweegt. Je begint de dag met een briefing van ongeveer 20 minuten. Je leert hoe het vliegtuig werkt en welke instrumenten je moet gebruiken tijdens het vliegen.

Kindersimdagen

Ook kinderen kunnen de simulator in, op speciale Kindersimdagen. Ze leren alles over de luchtvaart en het werk van een piloot en ze gaan in groepjes van drie zelf 'vliegen'. Een Kindersimdag is overigens géén kinderfeestje en de simulator is geen speelgoed. Dit is voor kinderen die echt geïnteresseerd zijn in de luchtvaart!

Je kunt bij Simcenter ook terecht voor een helikoptervlucht of een rondvlucht in een Cessna vliegtuig. Tip: maak er een compleet dagje uit van en combineer een sessie in de simulator of een rondvlucht met een bezoek aan Luchtvaartmuseum Aviodrome.

Simcenter in Lelystad leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, workshop en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

 Bezoek simcenter.nl

Simcenter
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.