Natuur Lelystad

Oostvaardersplassen

lelystad, Flevoland  -  Maak kennis met de ongetemde natuur van de Oostvaardersplassen. Natuurliefhebbers wandelen langs de woeste graslanden en uitgestrekte plassen. Of kies een interessante excursie bij het bezoekerscentrum.

elke dag geopend 

Nationaal Park Nieuw Land

lelystad, Flevoland  -  Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland heeft haar naam niet voor niks gekozen: de natuur in het park is allemaal nog vrij jong. Alles in dit park is aangelegd door mensen.

elke dag geopend 

Zeilen met de Stedemaeght

lelystad, Flevoland  -  De Stedemaeght is een zeilschip met allure en niet voor niks een van de mooiste zeilschepen van Nederland. Kom aan boord en ga mee op een rondvaart over het IJsselmeer.

elke dag geopend 

Prehistorische Nederzetting Swifterkamp

lelystad, Flevoland  -  Ervaar hoe mensen woonden in de steentijd. In Natuurpark Lelystad vind je de prehistorische nederzetting Swifterkamp. Dit dorpje is gebouwd op basis van archeologische vondsten. Wandel door het dorp of doe mee met een van de activiteiten.

open op zondag, woensdag 

Eva's Keukentuin

lelystad, Flevoland  -  Prachtig gelegen in de natuur en tussen de nieuwsgierige paarden ligt Eva's keukentuin. Nadat je over de sprookjesachtige brug bent gelopen kan je hier een uitgebreide lunch eten of gezellig een kopje koffie drinken.

soms geopend op zondag en zaterdag 

Wandelroutes Marker Wadden

lelystad, Flevoland  -  Bezoek het Haveneiland, het enige toegankelijke eiland van Marker Wadden. Hier kun je wandelen, vogels spotten en kennismaken met dit unieke natuurgebied.

elke dag geopend 

Belevenissenbos Lelystad

lelystad, Flevoland  -  Zingen, krijsen en gek doen: het mag allemaal in het Belevenissenbos! Deze speelnatuur beslaat 25 hectare en biedt kinderen van 6 tot 16 jaar de kans de natuur van alle kanten te ontdekken.

elke dag geopend 

Vis je maaltijd bij elkaar bij Toms Creek

lelystad, Flevoland  -  In de vijvers bij Toms Creek zwemmen bijzondere vissoorten rond. Ga jij het avontuur aan en probeer je ze te vangen? Sportvissers en beginners zijn hier allemaal welkom. Leuk als origineel gezinsuitje of met je collega's!

's zondags gesloten 

Lelymare Logies

lelystad, Flevoland  -  Ontdek het landelijke leven en geniet van de natuur. Logeer in Scandinavische stijl bij biologische tuinderij en paardenhouderij Lelymare Logies, aan de rand van Lelystad.

elke dag geopend 

Wijngaard en wijnmakerij El Placer

lelystad, Flevoland  -  De biologische wijngaard El Placer is gelegen in de Groene Weiden bij Lelystad. Tijdens open dagen krijgen bezoekers de kans een kijkje te nemen in de wereld van de wijnbouw en een lekker glaasje wijn te proeven.

geopend, open op vrijdag en zaterdag 

Natuurpark Lelystad

lelystad, Flevoland  -  In Natuurpark Lelystad zijn bijzondere dieren te zien, zoals wilde paarden en herten. Kijk mee met de boswachter die de otters voert en volg een van de mooie fiets- en wandelroutes door het gebied.

elke dag geopend 

UITagenda Lelystad natuur

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Natuur Lelystad UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

woensdag

1 december 2021Roofvogels van de Oostvaardersplassen - LelystadMoeraswandeling OostvaardersplassenVogels van de Oostvaardersplassen - ochtendwandelingVroege vogelwandeling Oostvaardersplassen - LelystadVogels van de Oostvaardersplassen - Lelystadwoensdag 1 december 2021

donderdag

2 december 2021Roofvogels van de Oostvaardersplassen - LelystadMoeraswandeling OostvaardersplassenVogels van de Oostvaardersplassen - ochtendwandelingVroege vogelwandeling Oostvaardersplassen - LelystadVogels van de Oostvaardersplassen - Lelystaddonderdag 2 december 2021

vrijdag

3 december 2021Roofvogels van de Oostvaardersplassen - LelystadMoeraswandeling OostvaardersplassenVogels van de Oostvaardersplassen - ochtendwandelingVroege vogelwandeling Oostvaardersplassen - LelystadVogels van de Oostvaardersplassen - Lelystadvrijdag 3 december 2021

zaterdag

4 december 2021Roofvogels van de Oostvaardersplassen - LelystadMoeraswandeling OostvaardersplassenVogels van de Oostvaardersplassen - ochtendwandelingVroege vogelwandeling Oostvaardersplassen - LelystadVogels van de Oostvaardersplassen - Lelystadzaterdag 4 december 2021

zondag

5 december 2021Moeraswandeling OostvaardersplassenVogels van de Oostvaardersplassen - ochtendwandelingVroege vogelwandeling Oostvaardersplassen - LelystadVogels van de Oostvaardersplassen - Lelystadzondag 5 december 2021

maandag

6 december 2021Moeraswandeling OostvaardersplassenVogels van de Oostvaardersplassen - ochtendwandelingVroege vogelwandeling Oostvaardersplassen - LelystadVogels van de Oostvaardersplassen - Lelystadmaandag 6 december 2021