Afrikaans avontuur: reis door het Afrika Museum

Bezoek de Kusasi uit Ghana, maak kennis met de Toffinou in hun fameuze paalwoningen en breng een bezoekje aan de jagers en verzamelaars van de Baka in Kameroen. Voor een reis naar Afrika hoef je niet het vliegtuig in, want in het Afrika Museum ontdek je alles over dit bijzondere continent!

Bezoek www.afrikamuseum.nl »

Afrika Museum: binnen én buiten één groot avontuur!

Het Afrika Museum geeft je een helder beeld van Afrikaanse kunst, religie en onheilsbestrijding. Bekijk traditionele en hedendaagse kunst, maar ontdek ook meer over de Westerse beeldvorming van de Afrikaanse medemens door de jaren heen. In het openluchtgedeelte wacht je een heuse reis langs nagebouwde dorpjes in verschillende landen. De kinderen klimmen en spelen naar hartenlust in het kinderbeeldenbos, terwijl papa en mama genieten van muziek, dans en theater in het buitenmuseum.

Op ontdekkingsreis met de kinderen

Pak je vergrootglas en ga op onderzoek uit met één van de speurtochten in het Afrika Museum! In het hele binnenmuseum zijn objecten verstopt. De speurtocht 'Vergroot je kennis' is speciaal voor kinderen van zeven tot en met twaalf jaar. Heb je ooit eerder tanden, veertjes en schelpjes in kunstwerken gezien? Bekijk de kunst van heel dichtbij en ontdek de kleinste details! Voor kinderen van drie tot en met zes jaar is er de speurtocht 'Wat een beestenboel', waarbij de kleintjes als in een spelletje alle dieren en kunst bij elkaar zoeken.

Tip: Beleef een Afrikaans feest met dans en muziek of doe creatief met hout. Vier je kinderfeestje in een exotisch land in het Afrika Museum!

Afrika Museum is binnen en buiten een groot avontuur

Afrikaans avontuur: reis door het Afrika Museum in Berg en Dal leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 8,00 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.afrikamuseum.nl »

Kinderfestival

Doe mee aan een workshop

Kinderfestival

Kinderfestival

Kinderfestival

Van piercing tot lipschijf

Kinderfestival

Beleef de muziek