Afrikaans avontuur: reis door het Afrika Museum

Afrika Museum

Bezoek de Kusasi uit Ghana, maak kennis met de Toffinou in hun fameuze paalwoningen en breng een bezoekje aan de jagers en verzamelaars van de Baka in Kameroen. Voor een reis naar Afrika hoef je niet het vliegtuig in, want in het Afrika Museum ontdek je alles over dit bijzondere continent!

Buitenmuseum met Beeldenbos

Het Afrika Museum geeft je een helder beeld van Afrikaanse kunst, religie en onheilsbestrijding. Bekijk traditionele en hedendaagse kunst, maar ontdek ook meer over de Westerse beeldvorming van de Afrikaanse medemens door de jaren heen. In het openluchtgedeelte wacht je een heuse reis langs nagebouwde dorpjes in verschillende landen. Hier klimmen en spelen kinderen naar hartenlust in het Beeldenbos, terwijl ouders genieten van muziek, dans en theater in het buitenmuseum. Je leert er ook alles over Afrikaanse mythes en sagen.

Afrikaanse activiteiten

Het is het hele jaar door feest in het Afrika Museum. Er staat altijd wel een leuke extra activiteit op het programma, zoals festivals en familierondleidingen. Op aanvraag kun je ook typisch Afrikaanse workshops volgen. Leer bijvoorbeeld djembé spelen, stamp en dans tijdens een workshop bodypercussie of maak je eigen krachtbeeld.

Tip: beleef een Afrikaans feest met dans en muziek of ga samen creatief in de keuken aan de slag. Vier een exotisch kinderfeestje in het Afrika Museum.

Afrika Museum in Berg en Dal leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 10,00 p.p.), schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Dansen op Afrikaanse muziek. Foto: Afrika Museum.

Doe mee aan een workshop. Foto: Afrika Museum.

Dansen op Afrikaanse muziek. Foto: Afrika Museum.

Dansen op Afrikaanse muziek. Foto: Afrika Museum.

Dansen op Afrikaanse muziek. Foto: Afrika Museum.

Ontdek alles over Afrikaanse culturen. Foto: Afrika Museum.

Dansen op Afrikaanse muziek. Foto: Afrika Museum.

Beleef de levendige muziek zelf. Foto: Afrika Museum.