Afrikaans avontuur: reis door het Afrika Museum

Bezoek de Kusasi uit Ghana, maak kennis met de Toffinou in hun fameuze paalwoningen en breng een bezoekje aan de jagers en verzamelaars van de Baka in Kameroen. Voor een reis naar Afrika hoef je niet het vliegtuig in, want in het Afrika Museum ontdek je alles over dit bijzondere continent!

Afrika Museum: binnen én buiten één groot avontuur!

Het Afrika Museum geeft je een helder beeld van Afrikaanse kunst, religie en onheilsbestrijding. Bekijk traditionele en hedendaagse kunst, maar ontdek ook meer over de Westerse beeldvorming van de Afrikaanse medemens door de jaren heen. In het openluchtgedeelte wacht je een heuse reis langs nagebouwde dorpjes in verschillende landen. In de zomermaanden klimmen en spelen kinderen naar hartenlust in het kinderbeeldenbos, terwijl papa en mama genieten van muziek, dans en theater in het buitenmuseum.

Op ontdekkingsreis met de kinderen

Pak je vergrootglas en ga op onderzoek uit met één van de speurtocht in het Afrika Museum! Voor kinderen van drie tot en met zes jaar is er de speurtocht 'Wat een beestenboel', waarbij de kleintjes als in een spelletje alle dieren en kunst bij elkaar zoeken.

Tip: Beleef een Afrikaans feest met dans en muziek of doe creatief met hout. Vier je kinderfeestje in een exotisch land in het Afrika Museum!

Afrika Museum is binnen en buiten een groot avontuur

Afrikaans avontuur: reis door het Afrika Museum in Dal leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Dansen op Afrikaanse muziek. Foto: Afrika Museum.

Doe mee aan een workshop. Foto: Afrika Museum.

Dansen op Afrikaanse muziek. Foto: Afrika Museum.

Dansen op Afrikaanse muziek. Foto: Afrika Museum.

Dansen op Afrikaanse muziek. Foto: Afrika Museum.

Ontdek alles over Afrikaanse culturen. Foto: Afrika Museum.

Dansen op Afrikaanse muziek. Foto: Afrika Museum.

Beleef de levendige muziek zelf. Foto: Afrika Museum.