1

Natuurgebied Tiengemeten




Natuurgebied Tiengemeten

Ontvlucht de hectiek van alledag op het natuureiland Tiengemeten, vlakbij Rotterdam en Breda. Al op de veerpont richting het kleinste bewoonde eiland van Nederland krijg je een heerlijk vakantiegevoel! Er valt hier zoveel te zien en te beleven. Vanaf de pont loop je van een nostalgisch platteland zo de bloemrijke weides in. Vervolgens sta je opeens in moerassige rietlanden. Zo dicht bij de grote stad Rotterdam geniet je hier van de stilte en rust van de natuur.

In het bezoekerscentrum ontdek je wat er allemaal te beleven is. Kunstliefhebbers kunnen terecht in het Rien Poortvlietmuseum en het Landbouwmuseum, natuurliefhebbers halen diep adem tijdens een mooie fiets- of wandeltocht en kinderen spelen en ravotten in Speelnatuur op Tiengemeten. Een hapje en drankje bij Herberg Tiengemeten maakt het dagje uit compleet.

Feestje in de natuur

Er zijn nog veel meer mogelijkheden op en rond het eiland. Ontdek bijvoorbeeld de natuur per huifkar of boot of organiseer een schoolreisje of kinderfeestje in Speelnatuur. In de herberg kun je blijven slapen.

Natuurgebied Tiengemeten in Zuid-Beijerland leent zich ook goed voor een familiedag en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Natuurgebied Tiengemeten
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.