1

Blokhuispoort
Blokhuispoort

Shoppen en slapen in een eeuwenoude gevangenis: het is mogelijk in Blokhuispoort. Stap in de schoenen van een echte gevangene tijdens een rondleiding van een oud-gevangenisbewaarder en leer alles over De Overval in 1944. Niemand minder dan Herman Brood en Klaas Bruinsma hebben hier vastgezeten.

Slapen in een cel

In de vroegere gevangenis zijn inmiddels tientallen bedrijfjes gehuisvest, zoals een kapper, een nagelstudio, een kaasboer en vintagewinkeltjes. Tijdens een rondleiding van een oud-gevangenisbewaarder leer je alles over de gebeurtenissen die vroeger plaatsvonden in de Blokhuispoort. Ook is het mogelijk om er te slapen in het hostel. Met in totaal 63 bedden kun je er terecht met een hele groep!

Feestlocatie

Met een grote zaal, een café en drie binnenpleinen is Blokhuispoort af te huren als een originele locatie voor een evenement. Vier je feest op de grond waar jaren geleden nog boeven vastzaten.

Blokhuispoort in Leeuwarden leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en themafeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.blokhuispoort.nl

Blokhuispoort
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.