Cromhouthuis: een prachtig stadspaleis uit de Gouden Eeuw - GESLOTEN
Cromhouthuis

Dit uitstapje bestaat niet meer. Het wonderschone stadspaleis Cromhouthuis getuigt van luxe en weelde uit vervolgen tijden. Het stadspaleis is afkomstig van de Cromhoutdynastie, die in de Gouden Eeuw tot de hoogste kringen van Amsterdam behoorde. Verschillende nazaten waren burgemeester en ook stonden de Cromhouts aan de basis van de uitbreiding van de grachtengordel en inpoldering van de Beemster.

Prachtig stadspaleis

Nadat de laatste telg van de Cromhoutdynastie in 1832 kinderloos stierf, liet de familie een prachtig stadspaleis aan de Herengracht in Amsterdam achter. Deze bevat een Grote Salon met plafondschildering van Jacob de Wit en kunstverzameling, kamer met rariteitenkabinet, twee oude keukens en prachtige tuin. Neem een kijkje en laat je meevoeren naar de Gouden Eeuw. In het Cromhouthuis zijn bovendien exposities te zien met bijzondere Amsterdamse kunstverzamelingen. Sluit een bezoekje af in Café Cromhout!

Op de bovenste verdieping van het Cromhouthuis vind je het Bijbels Museum: de ontmoetingsplek van kunst, cultuur en Bijbel.

Cromhouthuis in Amsterdam leent zich ook goed voor een high of afternoon tea. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Cromhouthuis: een prachtig stadspaleis uit de Gouden Eeuw - GESLOTEN