Chocolade snoepen in Sjakie's Chocolade Museum

Sjakie's Chocolade Museum

Aan de Vlasmarkt in Middelburg, in Huis 's-Hertogenbosch, vind je een bijzonder museum: Sjakie's Chocolade Museum. In dit museum zie je niet alleen hoe chocolade gemaakt wordt en hoe chocolade verpakt wordt, maar mag je vooral proeven welke verschillende soorten chocolade er allemaal zijn! Proef Ruby Chocolade, cacaoboter, Callebaut Chocolade, chocola met kamelenmelk en nog veel meer bijzondere smaken. Zodra je binnenkomt, ruik je de bitterzoete geur van chocolade en loopt het water je in de mond. Aan de wanden van het museum hangen metershoge foto's, waardoor je je op een cacaoplantage waant. In de kelder van het huis maak je kennis met kruiden en specerijen die veel met chocolade worden gecombineerd. In Sjakie's Chocolade Museum worden al je zintuigen geprikkeld! En wie 's middags komt kan met eigen ogen zien hoe chocola wordt gemaakt, in de bijbehorende Chocolate Lovers fabriek.

Zou je zelf graag aan de slag gaan met chocolade? Boek dan een workshop en maak je eigen chocolade, bonbons of ga voor een culinaire proeverij.

Shoppen in de museumwinkel

Tip! Wandel ook door de rozentuin en het atelier van Huis 's-Hertogenbosch. En sla de museumwinkel niet over, waar je ruim 500 repen uit de hele wereld kunt kopen!

Sjakie's Chocolade Museum in Middelburg leent zich ook goed voor een vriendinnendag, kinderfeestje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Sjakie's Chocolade Museum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.