1

Chocolade snoepen in Sjakie's Chocolade Museum
Sjakie's Chocolade Museum

Aan de Vlasmarkt in Middelburg vind je een bijzonder museum: Sjakie's Chocolade Museum. Zodra je binnenkomt, ruik je de bitterzoete geur van chocolade en loopt het water je in de mond. Aan de wanden van het museum hangen metershoge foto's, waardoor je je op een cacaoplantage waant. In de kelder van het huis maak je kennis met kruiden en specerijen die veel met chocolade worden gecombineerd. In Sjakie's Chocolade Museum worden al je zintuigen geprikkeld! Kinderen kunnen onderweg een rebus oplossen en daarmee een leuk prijsje winnen.

Met proeverij

In dit museum zie je niet alleen hoe chocolade gemaakt wordt en hoe chocolade verpakt wordt, maar met de Full Taste Experience kun je ook proeven welke verschillende soorten chocolade er allemaal zijn! Proef Ruby Chocolade, cacaoboter, Callebaut Chocolade, chocola met kamelenmelk en nog veel meer bijzondere smaken. Met na afloop een speciaal, van de vliezen van de cacaoboon, gemaakt sapje. Een favoriete chocoladesoort ontdekt? Bezoek dan zeker ook het museumwinkeltje, of hun chocoladewinkel op Vlasmarkt 45, om thuis verder te genieten.

Workshops

Wil je zelf graag aan de slag met chocola? Boek dan een workshop en maak je eigen chocolade, bonbons of ga voor een culinaire proeverij.

Sjakie's Chocolade Museum in Middelburg leent zich ook goed voor een vriendinnendag, kinderfeestje (vanaf € 10,00 p.p.) en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Chocolade snoepen in Sjakie's Chocolade Museum