Museum Belvédère: moderne kunst in Friesland

Museum Belvédère

Midden in het schilderachtige Oranjewoud schittert Museum Belvédère door de bomen heen. Het museum is het bekendste museum voor moderne en hedendaagse kunst in Friesland. Thom Mercuur, Sjoerd de Vries en Boele Bregman, droomden er al tijden van een eigen museum op te richten. Museum Belvédère is daar het resultaat van. Het museum is een museum voor moderne en hedendaagse kunst, met een accent op het noorden van Nederland en dan vooral Friesland.

Kunstenaars

In het museum hangen werken van Jan Mankes, Hendrik Werkman, Thijs Rinsema, Jean Brusselmans, Jan Altink, Gerrit Benner, Willem Hussem, Roger Raveel, J.C.J. Vanderheyden en Robert Zandvliet. Regelmatig besteedt Museum Belvédère ook aandacht aan jonge kunstenaars die passen bij het klimaat en de idealen van het museum.

Museumpark

Museum Belvédère bevindt zich in een prachtige omgeving, vlakbij Landgoed Oranjewoud. Maak daarom ook eens een wandeling in het prachtige museumpark. Bekijk de moderne baroktuinen, loop langs het grote kanaal of beklim de uitkijktoren.

Museum Belvedere

Museum Belvédère in Heerenveen leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Museum Belvédère

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.