Palingmuseum

Palingmuseum

De paling is niet alleen een oer-Hollanse lekkernij, het is ook nog eens een heel geheimzinnige vis. Nou ja, zo'n lang en kronkelig beest met nauwelijks vinnen, is dat echt een vis? Het hele verhaal over de paling zit vol wonderen, want deze kronkelige bewoner van de modder in onze sloten en watergangen plant zich duizenden kilometers verder voort, in de Saragossazee. Hoe? Dat kun je allemaal te weten komen in dit unieke palingmuseum. Er zijn rondleidingen, je kunt de palingrook-game spelen en je ziet van alles over het vissen op de paling.

Uitgekeken? Duik dan het visrestaurant of de viswinkel in, want gerookte paling blijft een traditionele Nederlandse delicatesse die je een keer geproefd moet hebben. Ook leuk: er is op deze plek nog een heuse palingrokerij. De laatste in Harderwijk! En ook daar kun je in, als je de Palingexperience boekt.

Palingmuseum in Harderwijk leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Palingmuseum

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.