Spectaculair leren met de hele klas in CORPUS

CORPUS

Weg met de tekstboeken en plaatjes, een les biologie is stuk leuker en indrukwekkender in de waanzinnige 5D-orgaantheaters van CORPUS. Ga met de hele klas op reis door het menselijk lichaam en zie alle delen van het lichaam in werking. Hoe reageren je darmen op een broodje kaas en wat gebeurt er als je niest? In 55 minuten maken leerlingen een reis door het lichaam van 35 meter hoog. Daarna maken ze op hun eigen tempo een speurtocht in 'mijn CORPUS' vol interactieve games en testjes.

Bekijk hier de mogelijkheden voor een schoolreisje.

Van knie tot hersenen

Stap in de knie en reis samen omhoog naar de hersenen voor een bijzonder inkijkje in de functies van het lichaam. Elke dag functioneert je lichaam en gebruik je bewust of onbewust alle functies die het heeft. Maar wat gebeurt er allemaal van binnen? Onder begeleiding van een audiotour reis je in groepen langs alle onderdelen van het menselijk lichaam, waar steeds een nieuwe ontdekking wacht.

Gezond leven

Na een blik in ons wondere brein is de reis door CORPUS ten einde en kunnen alle leerlingen onder begeleiding van een leerkracht zelf aan de slag. Ze doen testjes en spelen games om nog meer kennis op te doen. En ze komen erachter hoe belangrijk gezond eten en bewegen is voor ons ingenieuze lichaam. Een bijzonder boeiende biologieles die leerlingen bijblijft. Een bezoek aan CORPUS is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. De adviesleeftijd is acht jaar.

Tip: CORPUS is aangesloten bij het CJP waardoor het voor middelbare scholen een voordelig uitje kan zijn.

Spring op de tong! Foto: CORPUS

Neem een kijkje in het menselijk lichaam. Foto: CORPUS

Spring op de tong! Foto: CORPUS

Spring op de tong! Foto: CORPUS

Spring op de tong! Foto: CORPUS

Ga met de hele klas naar CORPUS. Foto: CORPUS

Spring op de tong! Foto: CORPUS

Reis helemaal naar je brein. Foto: CORPUS