Duurzaamheidscentrum Assen


-advertentiepositie-Duurzaamheidscentrum Assen

Assen ook voor de volgende generaties netjes achterlaten, dat is het doel van Duurzaamheidscentrum Assen. Alles hier draait om duurzaamheid, natuur en recyclen. Zelfs het plafond van het centrum is gemaakt van gerecyclede kokosnoten. Het centrum heeft een eigen tuin vol prachtige planten en bloemen die bijen en vlinders aantrekken. De locatie van het centrum is top: vlakbij de stadskern van Assen, aan de rand van het Asserbos.

Duurzaam is leuk

In het Duurzaamheidscentrum Assen wordt duurzaamheid vooral leuk gemaakt. Zo kun je een prikker meenemen om tijdens een van de wandelroutes het Asserbos schoon te houden. Voor kinderen is er een leuke speurtocht en in het centrum zijn er zat grappige en leerzame activiteiten. Je kunt hier ook workshops volgen. Elk kwartaal staat er in een expositie een bepaald onderwerp centraal.

Restaurant

In het Duurzaamheidscentrum Assen zit ook een restaurant vol biologische en verse producten, veel uit eigen tuin. Alleen aanschuiven voor een kopje koffie of lunch tijdens een dagje Asserbos kan dus ook. De horeca wordt verzorgd door Stichting Phusis, die zich inzet voor mensen met een licht verstandelijke beperking.

Duurzaamheidscentrum Assen in Assen leent zich ook goed voor een kinderfeestje, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek duurzaamheidscentrumassen.nl

Foto: DagjeWeg.NL.
Foto: DagjeWeg.NL.
Foto: DagjeWeg.NL.
Foto: DagjeWeg.NL.
Foto: DagjeWeg.NL.
Foto: DagjeWeg.NL.
Foto: DagjeWeg.NL.
Foto: DagjeWeg.NL.