Uitstapjes vlakbij Duurzaamheidscentrum Assen

Stadsboerderij Asserbos

assen, Drenthe (0.07km)  -  Kinderboerderij De Hofstede ligt midden in het groen van het Asserbos. Kom geiten en schapen knuffelen in de knuffelweide, spelen in de moestuin of wandel mee met de kaboutertocht.

Het Asserbos

assen, Drenthe (0.07km)  -  Een stukje natuur in de stad: het Asserbos ligt aan de rand van het centrum van Assen. Een mooi natuurgebied om te wandelen en met de kinderen te spelen.

Museum Regiment Stoottroepen

assen, Drenthe (0.88km)  -  Meer dan vijftig jaar inzet, moed en strijdbaarheid: het duistere leven van de stoottroepen staat centraal in de historische collectie van het Museum Regiment Stoottroepen, ook wel bekend als het Stoottroepersmuseum.

DNK - De Nieuwe Kolk

assen, Drenthe (1.27km)  -  DNK, ook wel De Nieuwe Kolk, is de culturele huiskamer van Assen. In DNK vind je een bibliotheek, theater en bioscoop. Schuif aan voor een koffie in het café of maak je eigen 3D-print in de bieb.

GeoTour Kop van Drenthe

assen, Drenthe (1.34km)  -  Duik in de sage van Berend Botje, ontrafel het mysterie van het meisje van Yde en leer alles over de geschiedenis van Assen tijdens de GeoTour in de Kop van Drenthe.

Drents Museum

assen, Drenthe (1.41km)  -  Ga op verkenningstocht door het Drents Museum. Het museum is een mooie mix van oud en nieuw, iets wat je al ziet aan het gebouw.

Asser Bowling Centrum

assen, Drenthe (1.96km)  -  Kom langs voor een spannende pot bowls. Gooi een balletje op één van de acht bowlingbanen van het Asser Bowling Centrum. Het bowlingcentrum ligt in de stadskern van Assen. Besluit een uurtje bowlen met een pannenkoek in restaurant Kapitein Stroop.

YUME Sushi & Grill Assen

assen, Drenthe (1.99km)  -  Geniet bij restaurant YUME Sushi & Grill Assen onbeperkt van Aziatische gerechten met het All you can eat concept. Je kunt er ook sushi bestellen en afhalen.

TT Circuit Assen

assen, Drenthe (3km)  -  Kom kijken of zelf racen op het beroemde TT Circuit Assen. Hier worden jaarlijks verschillende motor- en autosportwedstrijden gereden.

Uitgaanscentrum Pand 17

assen, Drenthe (3.92km)  -  Bij Pand 17 vind je sportieve uitdagingen. Sla een balletje op de tennisbaan of kom gezellig bowlen. Nog op zoek naar een mooie trouwlocatie? Ook dat kan bij Pand 17!

Kinderboerderij De Beekdalhoeve

assen, Drenthe (4.45km)  -  Kinderboerderij De Beekdalhoeve is een ware belevenis. Cavia's, geiten, eenden of bokjes: ze zijn er allemaal! Voor scholen en groepen zijn er activiteiten zoals waterbeestjes kijken.

Schaapskooi Balloërveld

balloo, Drenthe (6.27km)  -  Schaapskooi Ballooërveld is een mooie uitvalbasis voor het ontdekken van het Ballooërveld en natuurgebied De Drentsche Aa. En wie weet kom je de grootste schaapskudde va Drenthe tegen.

Parapenten Noord Nederland

hooghalen, Drenthe (6.92km)  -  Van alle vliegsporten benadert het parapenten wel het meest het ideaal van het zelf vliegen. Heerlijk zweven in de lucht is ontspannen én uitdagend tegelijk!

Hijkerveld - Diependal

hijken, Drenthe (8.28km)  -  Het Hijkerveld is één van de grootste heidevelden van de provincie Drenthe. Tegenwoordig vind je midden in het gebied onder andere de vogelkijkhut Diependal.

Galerie Wildevuur

hooghalen, Drenthe (9.66km)  -  Bewonder de beelden en schilderijen bij Galerie Wildevuur. De galerie bevindt zich in een prachtig landhuis en dat maakt de sfeer erg bijzonder.

Natuurgebied Fochteloërveen

fochteloo, Friesland (9.75km)  -  Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een uitgestrekt natuurgebied, het Fochteloërveen. Een van de laatste gebieden met hoogveen in West-Europa en elk seizoen weer anders.

C+B Museum Grolloo

grolloo, Drenthe (9.99km)  -  Het C+B Museum is een hommage aan de Drentse bluesband Cuby + Blizzards. In de oude boerderij van leadzanger Harry Muskee kunnen fans hun hart ophalen aan oude muziekfragmenten, foto's en muziekinstrumenten van de band.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Duurzaamheidscentrum Assen