1

Memorial Museum Passchendaele 1917




Memorial Museum Passchendaele 1917

Een half miljoen mannen sneuvelden in 1917 bij de Derde Slag om Ieper. Het dorp Passchendaele werd vooral in Groot-Brittanniƫ synoniem voor het zinloze bloedvergieten tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het Memorial Museum Passchendaele 1917 houdt die onvoorstelbare geschiedenis in herinnering. Het museum brengt de oorlogsjaren niet alleen in beeld met uniformen en vuurwapens, maar ook met brieven, gebruiksvoorwerpen, affiches en videobeelden. Op het terrein zijn ook nagebouwde loopgraven te vinden die je een goed beeld geven van de claustrofobische omstandigheden waarin de soldaten jarenlang zaten. Het museum zit in een voormalige abdij van Augustijner monniken.

Tyne Cot Cemetary

De Derde Slag om Ieper was een initiatief van het Britse leger dat hiermee een doorbraak wilde forceren. Uiteindelijk boekte de Britten en hun bondgenoten een terreinwinst van slechts acht kilometer. Bijna 12.000 gesneuvelde soldaten werden in de directe omgeving begraven. Na de oorlog groeide dit terrein uit tot Tyne Cot Cemetary, de grootste Britse oorlogsbegraafplaats ter wereld. Een drie kilometer lange wandellus met thematische infopanelen brengt je van het Memorial Museum Passchendaele 1917 naar Tyne Cot. Het bezoekerscentrum wordt beheerd door het Memorial Museum Passchendaele 1917.

Memorial Museum Passchendaele 1917 in Zonnebeke leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Memorial Museum Passchendaele 1917