Juttersmuseum Callantsoog
Zo hé, komt dát uit de zee?

Huh, is dat op het strand gevonden? In het Juttersmuseum Callantsoog zie je de gekste en mooiste vondsten van strandjutters van de afgelopen twintig jaar. Een bonte collectie, waar je soms om moet lachen en soms van griezelt! Het museum ligt achter de duinen van de badplaats, in een oud-Hollandse houten boerderij.

Interactieve tentoonstellingen

Behalve de meest merkwaardige pareltjes uit de zee bewonder je hier ook kunstwerken die gemaakt zijn van strandvondsten. Want daarmee kun je een hoop creatiefs maken! De vrolijke kunstwerken van strandjutter, kunstenaar en zeedichter Challa zijn onderdeel van de vaste collectie. Met zijn werken test je hoe slim en snel je bent, laat je strandballen bewegen en vang je scheppen op. Daarnaast zijn er geregeld wisseltentoonstellingen te zien, met een knipoogje naar de zee.

Jutterscafé

In het gezellige Jutterscafé kom je even tot rust onder het genot van een taartje en een bakkie leut. Grappig: het café bevindt zich in een voormalige koelcel, waar vroeger tulpenbollen in werden bewaard. Het plafond is ook een bijzonder gezicht: er hangen hier allemaal boeien boven je hoofd.

Wandelen en paardrijden

In de omgeving van Juttersmuseum Callantsoog vind je volop rust, zee en strand. Er zijn hier verschillende wandelroutes en ruiterroutes te vinden. Slenter over het strand, verken de duinen en wie weet vind je zelf een museumwaardige vondst uit de zee!

Juttersmuseum Callantsoog in Callantsoog leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag, kinderfeestje en themafeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek juttersmuseumcallantsoog.nl

Foto: Juttersmuseum Callantsoog.
Foto: Juttersmuseum Callantsoog.
Foto: Juttersmuseum Callantsoog.
Foto: Juttersmuseum Callantsoog.
Foto: Juttersmuseum Callantsoog.
Foto: Juttersmuseum Callantsoog.