1

Portrait Gallery of the 17th Century


-advertentiepositie-



Groepsportretten van de 17e eeuw - DEZE EXPOSITIE IS ER NIET MEER

Deze expositie is afgelopen en niet meer te zien in Hermitage Amsterdam.

Bij de Hermitage Amsterdam hangen de 'broers en zussen' van de Nachtwacht: enorme groepsportretten uit de zeventiende eeuw. Zodra je de expositiezalen binnenstapt weet je niet waar je eerst moet kijken. Overal om je heen hangen gigantische doeken van meters breed en meters hoog. Daartussen ook kleinere groepsportretten, maar ja, wat is klein? Als je vlak voor ze staat blijken ook dit grote schilderijen te zijn.

Door hun omvang waren deze werken uit het Rijksmuseum en Amsterdam Museum tot nu toe zelden te zien. Nu hebben deze regenten, schutters, kooplieden en anderen hun plek gevonden in de Hermitage Amsterdam. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze zijn succesvol en dat straalt af van de imponerende doeken. Prachtig geschilderd en vol detail. Terwijl je door de zalen loopt lijken de mensen op de schilderijen je aan te kijken, of je stiekem vanuit hun ooghoek volgen.

Wat vertellen deze portretten over de geportretteerde mensen en hun maatschappij? Daar gaat het over op de bovenverdieping van de expositie. En over hoe de groepsportretten tot stand kwamen.

Portrait Gallery of the 17th Century in Amsterdam leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.portrait-gallery.nl

Portrait Gallery of the 17th Century
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.