1

Plantage Amsterdam
Plantage Amsterdam

Talrijke musea, roemrijke theaters, prachtige parken en een hele rij caf├ęs en restaurants maken de Plantage tot een van de leukste buurten van Amsterdam. Ideaal voor heel veel dagjes uit!

Plantage aan het Water beslaat een vierhoek met als hoekpunten NEMO, Molen de Goyer, het Tropenmuseum en het Joods Historisch Museum. De wijk wordt omsloten door de zuidelijke IJ-oever, de Amstel en de Spoordijk. Kenmerkend voor deze unieke buurt zijn de elementen groen, ruimte, rust en water. Zestien instellingen werken samen om de Plantage duurzamer te maken. Naast de natuur is er alles over wetenschap en technologie en over de ontstaansgeschiedenis van dit deel van Amsterdam te vinden. De Waterloopleinmarkt is het hart van de Plantage. Amsterdammers struinen graag over deze markt en handelen hier in oude boeken en tweedehands kleding, fietsen, meubels en snuisterijen.

Plantage Amsterdam in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, kinderfeestje, schoolreisje, vrijgezellenfeest en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Plantage Amsterdam