Plantage Amsterdam
Plantage Amsterdam

De Plantage is een van de leukste en groenste buurten van Amsterdam. In deze wijk vind je heerlijke parken en een dierentuin. Maar ook verschillende musea op het gebied van kunst, wetenschap en geschiedenis. Én een bruisend nachtleven met hippe cafés, gezellige restaurants en roemrijke theaters. Ideaal voor heel veel dagjes uit!

Plantage aan het Water beslaat een vierhoek met als hoekpunten NEMO, Molen de Goyer, het Tropenmuseum en het Joods Historisch Museum. De wijk wordt omsloten door de zuidelijke IJ-oever, de Amstel en de Spoordijk. Kenmerkend voor deze unieke buurt zijn de elementen groen, ruimte, rust en water. Zestien instellingen werken samen om de Plantage duurzamer te maken. Naast de natuur is er alles over wetenschap en technologie en over de ontstaansgeschiedenis van dit deel van Amsterdam te vinden. De Waterloopleinmarkt is het hart van de Plantage. Amsterdammers struinen graag over deze markt en handelen hier in oude boeken en tweedehands kleding, fietsen, meubels en snuisterijen.

Plantage Amsterdam in Amsterdam leent zich ook goed voor een vriendinnendag, kinderfeestje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek deplantage.amsterdam

Plantage Amsterdam
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.