1

De Haagse Passage
De Passage

Lekker chique shoppen of gewoon genieten van de architectuur, de Haagse Passage heeft het allemaal. Onder het glazen dak en tussen de rijk versierde gevels waan je je in het trendy winkelhart van het negentiende-eeuwse Den Haag.

De Passage werd gebouwd in 1885 en is het oudste nog bestaande winkelcentrum van Nederland. Hier is het funshoppen min of meer uitgevonden, want het gebouw werd naar Parijs' voorbeeld speciaal ontworpen voor de Haagse notabelen. Nog altijd vind je er ruim twintig winkels, gezellige horecagelegenheden en zelfs een hotel.

Leuk weetje: in 2014 kreeg de Passage er een nieuwe vleugel bij. Deze passage is open, licht en transparant, en verbindt de Grote Marktstraat met de Spuistraat. De Nieuwe Haagse Passage werd gebouwd op een bijzondere plek. Ooit stond hier het grote warenhuis Grand Bazar de la Paix. Aan de kant van Spuistraat zie je nog de oorspronkelijk gevel van dit warenhuis uit 1906.

De Passage in Den Haag leent zich ook goed voor een high of afternoon tea. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

Lekker winkelen in de Passage. Foto: The Hague & Partners © Arjan de Jager
Lekker winkelen in de Passage. Foto: The Hague & Partners © Arjan de Jager