Kinderwandelingen app Vossenstreken


-advertentiepositie-Kinderwandelingen met de app Vossenstreken

De app Vossenstreken is een wandelapp speciaal voor kinderen. De routes zijn niet te lang en lekker afwisselend. Het ene moment onder de bomen, het volgende moment langs een waterloopje. 'Wat is dat voor insect dat op het water loopt? Waarom zinkt hij niet?' Dat kan Robin van de app wel vertellen, want hij is een echte buitenbaas. En ook een vrolijke gast, want de opdrachten die hij geeft zijn soms wel heel hilarisch. Met je billen schudden als een das? Op die manier is wandelen zeker niet saai. Tip: kies thuis alvast met zijn allen een thema, zodat daar tijdens de wandeling zelf geen gedoe over is. Zo stil mogelijk door het bos sluipen of juist klimmen en klauteren? Alles ontdekken over de landlopers in een gebied of juist over de reeën? Over soldaten of over vleermuizen?

Heb je een thema gekozen, dan is de wandeling ook echt in dat thema. Kiezen je kinderen bijvoorbeeld het thema Soldaat Paraat bij Fort Altena, dan komen ze te weten hoe soldaten vroeger in het fort leefden. Sluipen de durfals door een donkere bunker. En zoeken ze onderweg takken die voor een geweer kunnen doorgaan, om daar onderweg enkele spannende soldatenopdrachten mee te doen.

Vossenstreken heeft al een aantal toffe tochten, maar blijft voorlopig nog uitbreiden. De app is een samenwerking tussen Natuurmuseum Brabant, Brabants Landschap en Kempens Landschap.

 Bezoek www.vossenstrekenapp.com

Kinderwandelingen app Vossenstreken
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.