Natuurgebied Woudhuizen
Natuurgebied Woudhuizen

Natuurgebied Woudhuizen is de ideale plek om even een frisse neus te halen. Geniet van prachtige bloemen, historische gebouwen en fraaie lanen met hoge bomen. Ontdek hier de geschiedenis van het landgoed Woudhuizen, aan de rand van de stad Apeldoorn. En kijk ook vooral een beetje omhoog, want elk seizoen vliegen er vogels af en aan. Een heerlijke plek om een rondje te wandelen of te fietsen.

Dieren en planten

Maar behalve talloze vogels spot je op landgoed Woudhuizen nog veel meer interessante dieren. Zo is de kans aanwezig dat je de zeldzame kamsalamander tegenkomt in de poelen. En als het donker begint te worden komen ook de dassen en reeën tevoorschijn. Wie weet schiet er wel eentje voorbij als het schemerig wordt. Als liefhebber van flora en fauna wil je ook zeker het noordelijk deel van het landgoed niet overslaan (het Schol). In dit natuurontwikkelingsgebied groeien onder meer de bijzondere gevlekte orchidee, rietorchis en parnassia in het wild. En het stikt er 's zomers van de insecten, kikkers en watervogels.

Wandelroute

Natuurmonumenten en IVN Apeldoorn stelden een schitterende wandelroute samen van zo'n 4 kilometer lang. Deze neemt je mee langs de hoogtepunten van Landgoed Woudhuizen. Uiteraard loop je over de schitterende lanen, dwars door het bos en langs weilanden en vennen. Onderweg zie je bovendien prachtige historische landhuizen. Volg de blauwe pijlen en je komt na zo'n anderhalf uur vanzelf weer uit bij de parkeerplaats.

 Bezoek www.natuurmonumenten.nl

Natuurgebied Woudhuizen
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.