1

Middelburgs Minitheater




Middelburgs Minitheater

Het Middelburgse Minitheater is niet groot, maar dat maakt de voorstellingen niet minder interessant om te bezoeken. Hier speelt het enthousiaste en kwalitatief uitstekende amateurtheatergezelschap van de Vereniging Middelburgs Theater boeiende voorstellingen voor iedereen die het wil zien. Neem plaats in één van de 84 stoelen en laat je verrassen.

Theatervoorstellingen

Ieder theaterseizoen bekijk je in dit knusse theatertje twee tot drie nieuwe producties (tien tot twaalf voorstellingen per voorstelling). In de voorstellingen zie je de bloed, zweet, tranen en liefde terug van de leden zelf. Decors, kostuums en grimes worden allemaal zoveel mogelijk zelf ontwikkeld. Alleen al dat werk, voorafgaand aan uitvoering van zo'n twee uur, maakt een bezoekje de moeite waard.

Geschiedenis Minitheater

De Vereniging Middelburgs Theater van vandaag is een uitvloeisel van de rijke amateurtheatercultuur in Middelburg, die ontstond na de Tweede Wereldoorlog. Meerdere gezelschappen gingen na verloop van tijd samen, waarna de vereniging in 1985 de voormalige gymzaal aan de Verweijstraat betrad. Deze gymzaal doet tot op de dag van vandaag dienst als Minitheater. Er werden in de loop der jaren een foyer, een zijtoneel en een nieuwe ingang gerealiseerd.

 Bezoek www.middelburgsminitheater.nl

Middelburgs Minitheater
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.