Zeeuwse Concertzaal




Zeeuwse Concertzaal

Al meer dan een eeuw lang klinkt er muziek in de Zeeuwse Concertzaal. Dit muziekpodium in het centrum van Middelburg staat bekend om de mooie akoestiek en de grote namen die er regelmatig op de planken staan. De programmering is voornamelijk klassiek, maar is ook vooral gericht op het aantrekken van een nieuw en jonger publiek. En heel af en toe maakt de zaal ook uitstapjes naar artiesten uit andere genres.

Geschiedenis Zeeuwse Concertzaal

In 1896 opende aan de Singelstraat in Middelburg een zogenaamde Concert- en Gehoorzaal, nadat het vorige onderkomen in hert Abdijcomplex te klein was geworden. Het eerste concert ooit in deze concertzaal was de 5e Symfonie van Beethoven, maar daarna volgden nog vele andere topconcerten. De trots van de concertzaal is het concertorgel dat aan het begin van de twintigste eeuw werd geplaatst.

Oorlog, restauratie en verbouwing

Maar behalve de muzikale functie van het gebouw, werden tijdens de Eerste Wereldoorlog ook Belgische vluchtelingen opgevangen in het pand. En tijdens de Tweede Wereldoorlog raakte de zaal zwaar beschadigd, maar na meerdere ingrijpende restauraties, zit er weer volop muziek in de Zeeuwse Concertzaal. Het pand, eigendom van de Gemeente Middelburg, werd grondig verbouwd en heropende in 2007.

 Bezoek www.zeeuwseconcertzaal.nl