De Oostkerk




De Oostkerk: beklimming en rondleiding

De opvallende achthoekige De Oostkerk (1667) is een van de beeldbepalende gebouwen van Middelburg. Maar niet alleen vanbuiten is deze koepelkerk in Classicistische-Barokke stijl vol sierlijke ornamenten een bezichtiging waard. Zodra je binnenstapt valt je oog direct op het De Rijckere-orgel uit 1782. En vergeet ook vooral niet naar boven te kijken naar het statige plafond. De Oostkerk is een van de best bewaard gebleven gebouwen van Middelburg, dat zwaar getroffen werd in de Tweede Wereldoorlog.

Zie 's avonds het licht in de lantaarn van de koepel branden? Dit is ter nagedachtenis van een overleden persoon. Iedereen die dat wil, kan dit aanvragen bij de Oostkerk.

Rondleiding en torenbeklimming

In de zomermaanden is het mogelijk om binnen te kijken in De Oostkerk. Je kunt zelfs helemaal naar boven klimmen, de toren op. Nadat je de traptreden hebt getrotseerd, heb je een waanzinnig uitzicht over Middelburg en de rest van het eiland Walcheren. Deze beklimming doe je overigens niet helemaal alleen. Een gids van de kerk vertelt je graag alle ins en outs over deze kerk en de bijzondere geschiedenis. Ook kom je erachter hoe de kerk probeert om mee te gaan in de duurzame ontwikkelingen.

Cultuur in de kerk

Maar ook als je een keer een concert, tentoonstelling of ander cultureel evenement wilt bezoeken op een bijzondere locatie kun je terecht in De Oostkerk. En niet alleen de sfeer is anders dan in een gewone concertzaal, ook de akoestiek zorgt voor een extra dimensie.

De Oostkerk in Middelburg leent zich ook goed voor een schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek deoostkerk.nl