Juttersmu-ZEE-um




Zee, Strand en Juttersmu-ZEE-um in Zandvoort

Ontdek het verhaal van de jutters in Zee, Strand en Juttersmu-ZEE-um in Zandvoort. In het museum vind je diverse voorwerpen die in de afgelopen jaren zijn gevonden op het strand van Zandvoort. Denk aan netten, touwen, handschoenen en nog veel meer. In 2008 is er zelfs een stuk aluminium van een raket gevonden, die je in het museum kan bewonderen. Wandel langs de verschillende vitrines met onder andere botten van een mammoet en neem een kijkje bij de vijf zoutwater-aquaria waarin diverse vissen zwemmen. In het filmzaaltje wordt je meegenomen in de informatiefilms. Voor kinderen is er een kijkdoos en kleurplaten.

Het Juttersmuseum is kleinschalig en wordt draaiende gehouden door vrijwilligers. Toegang tot het museum is gratis, maar een gift wordt gewaardeerd. Groepen zoals scholen of kinderfeestjes zijn ook welkom buiten de reguliere openingstijden.

Juttersmu-ZEE-um in Zandvoort leent zich ook goed voor een kinderfeestje en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.juttersmuseum.nl

Foto: © Zandvoort Marketing - PH
Foto: © Zandvoort Marketing - PH
Foto: © Klaas Kitten - @klaaskitten
Foto: © Klaas Kitten - @klaaskitten