1

Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst




Wandel vol verwondering door het Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst

In de voormalige dierentuin van Emmen (Noorder Dierenpark) bevindt zich sinds 2017 het Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst (ook wel Museum of Contemporary Tibetan Art genoemd). Misschien word je hier niet meteen warm van, maar het is wel een bijzondere plek. Het is namelijk het eerste museum ter wereld, waar je hedendaagse Tibetaanse kunst kunt bewonderen. De Tibetaanse kunstenaar Tashi Norbu wilde hiermee graag de oosterse en westerse wereld verbinden.

Zelf combineert Tashi bij zijn werken traditionele met moderne kunst. Tijdens een wandeling door het museum ontdek je ook meer over allebei: zowel oude als hedendaagse Tibetaanse kunst. Vaak zijn het opvallende, kleurrijke kunstwerken die je echt naar een andere dimensie brengen. In het museum vind je schilderijen, maar ook allemaal bijzondere voorwerpen en bijvoorbeeld zandmandala's.

Natuurlijk biedt het museum daarnaast ook diverse activiteiten en evenementen aan. Zo wordt geregeld een workshop georganiseerd, waarbij soms zelfs Tashi Norbu aanwezig is. Daarnaast vindt in 2024 alweer de derde editie van het Tibetan Healing Festival plaats. Dat is een festival voor zelfbewustzijn, dat je vol verwondering, geheeld en met nieuwe energie naar huis stuurt.

Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst in Emmen leent zich ook goed voor een familiedag, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 museum voor hedendaagse tibetaanse kunst emmen

Museum voor Hedendaagse Tibetaanse Kunst
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.