Beleef M.
Zie, ruik, hoor, proef én voel de kunst en Beleef M.!

M. in Almere mag je geen museum noemen. Deze kunstzinnige plek kleurt flink buiten de lijntjes en daagt bezoekers uit om ook erop los te fantaseren. Hier vind je zogenoemde immersieve kunst, maar niet in één gebouw. M. Punt in Hortus is wel de thuisbasis, maar de kunst vind je vervolgens her en der in de omgeving. Je vindt de kunst bij M. overal! Daarom is het motto ook "Beleef M.": de kunstwerken ontdek je voor je, achter je, boven je, onder je, links en rechts. Hier moet je goed om je heen blijven kijken. Vervolgens is het de bedoeling dat je zelf bepaalt, wat je nu eigenlijk ziet. Eigen interpretatie is zeer belangrijk!

Zo is de meest recente tentoonstelling van Emmanuella Moureaux (nog te zien tot 6 juni 2024) meer dan slechts een gekleurde muur van slingers. In deze tentoonstelling zie je allemaal gekleurde rondjes netjes opgehangen in lijnen en op kleur. Maar wat blijkt? De rondjes zijn eigenlijk klokken én nog bewegende klokken ook. Of nou ja, dat maak je ervan, zodra je lang genoeg ernaar kijkt...

Door heel Flevoland

M. blijft trouwens dus niet continu op dezelfde plek. Het 'museum' heeft wel een vaste locatie, maar organiseert regelmatig kunstprojecten op wisselende locaties in Flevoland. Zo vind je verspreid door de provincie tien Land Art kunstwerken, die bij de kunstcollectie van M. horen. Met bijvoorbeeld "Land Art op tour" brengen ze de kunstwerken naar jou toe! Al vind je op de website van M. ook een plattegrond met alle locaties van de Land Art kunst. Stippel daarmee je eigen wandelroute uit door Flevoland!

Voor meer tips en inspiratie kun je de agenda van M. bekijken op de website. Daar vind je ook een lijst met alle lopende tentoonstellingen.

Beleef M. in Almere leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 beleef m almere

M. heeft wel een thuisbasis, maar is géén museum. Foto: © Erwin Budding
M. heeft wel een thuisbasis, maar is géén museum. Foto: © Erwin Budding
Bij M. moet je nét iets langer naar de kunstwerken kijken. Foto: © Erwin Budding
Bij M. moet je nét iets langer naar de kunstwerken kijken. Foto: © Erwin Budding