Het Nationale Park De Hoge Veluwe
Het Nationale Park De Hoge Veluwe: geniet van de natuur!

De vennen strekken zich uit, stuifzand laat zich door de wind meevoeren en in de verte graast een edelhert. Het Nationale Park De Hoge Veluwe staat niet voor niets bekend als de groenste schatkamer van Nederland! Dat slaat niet alleen op het natuurschoon, want het park herbergt met het Kröller-Müller Museum ook de op een na grootste Van Gogh-collectie ter wereld.

Het Park Paviljoen is het hart van het Park. Schuif aan in het restaurant of nestel je op koude dagen bij het knisperende haardvuur. Indrukwekkend: op het gewelfde plafond zijn gave lichtprojecties te zien.

beleef de schitterende natuur in Het Nationale Park De Hoge Veluwe! Foto's: Wim Weenink

Fietsen en wandelen

Stap op de fiets en toer over ruim veertig kilometer aan fietspaden, dwars door het afwisselende landschap van het park! De beroemde Witte Fietsen zijn gratis te gebruiken. Of bind de wandelschoenen onder en verken het park te voet. Met ruim 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand raak je niet uitgekeken. En soms stuit je zomaar op een prachtig kunstwerk. Want te midden van al het natuurschoon staat kunst van onder andere Henry Moore en John Rädeker.

Jachthuis Sint Hubertus

Neem ook een kijkje in Jachthuis Sint Hubertus, het oude buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller - de grondleggers van het nationale park. Het Jachthuis is wereldberoemd, want het is voor zover bekend het enige gesamtkunstwerk van architect Hendrikus Petrus Berlage (1856-1934). Dat betekent dat hij naast het gebouw ook het complete interieur en de omgeving - een park met prachtige vijvers - ontwierp.

Neem een kijkje in Jachthuis Sint Hubertus. Foto: Robbert Maas

Het Nationale Park De Hoge Veluwe in Otterlo leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.hogeveluwe.nl

Spot een edelhert op de heide. Foto: Nationale Park de Hoge Veluwe
Spot een edelhert op de heide. Foto: Nationale Park de Hoge Veluwe
Verken het nationale park op een Witte Fiets. Foto: © Photography Jurjen Drenth
Verken het nationale park op een Witte Fiets. Foto: © Photography Jurjen Drenth
Met de boswachter op excursie.
Met de boswachter op excursie.
Verken de schitterende natuur.
Verken de schitterende natuur.
Nationaal Park De Hoge Veluwe
Nationaal Park De Hoge Veluwe