Paleis Het Loo, een koninklijk dagje uit!
Paleis Het Loo

Meer dan 300 jaar woonden de Oranjes op Paleis Het Loo. Ze ontvingen er hun gasten en flaneerden door de tuinen terwijl ze genoten van exotische bloemen en planten. De tuinen en stallen waren en zijn nog steeds een belangrijk en prachtig deel van Het Loo. Paarden hadden een vorstelijk verblijf in de stallen en in de Koetshuizen waren indrukwekkende rijtuigen en auto's te vinden. Droom weg bij dit rijke en royale verleden op Paleis Het Loo.

Paleistuinen

Buiten genoot de koninklijke familie van de in Engelse landschapsstijl aangelegde tuin, vol fonteinen en romantische beplanting. De tuin zag er niet altijd zo uit. Tijdens de Franse Revolutie woonde Lodewijk Napoleon kort op Het Loo. Hij liet alle fonteinen en waterpartijen dichtgooien; hij was namelijk bang voor water. Later hebben de tuinen op basis van een zeer gedetailleerde tekening uit de achttiende eeuw hun historisch karakter teruggekregen.

Ook leuk voor kinderen

Ook voor kinderen is Paleis Het Loo leuk. Ze kunnen meedoen aan speurtochten, spelen in het Speelpaleis en leren in het Kinderatelier alles over koetsiers, chauffeurs en tuinvrouwen. Ze mogen ze zelfs een handje helpen!

Rondleidingen

Volg een rondleiding met een gids door de tuinen en ontdek allerlei interessante weetjes. Voor een individuele dagrondleiding is reserveren niet nodig. Reserveren is alleen nodig als je een groepsrondleiding in het Nederlands, Engels, Duits of Frans wilt volgen.

Schuif aan in een van de restaurants

Schuif aan in de Balzaal, waar je in luxe historische stijl geniet van lekker eten en drinken. Vanaf Grand Café Prins Hendrik Garage op het Stallenplein heb je uitzicht op het monumentale stallencomplex, waar de koninklijke rijtuigen, sledes en auto's van de Oranjes te bewonderen zijn.

Paleis Het Loo in Apeldoorn leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, high of afternoon tea, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

De prachtige tuinen van Paleis Het Loo. Foto: Paleis Het Loo.
Vorstelijk genieten in de Balzaal. Foto: Paleis Het Loo.
De prachtige tuinen van Paleis Het Loo. Foto: Paleis Het Loo.
De prachtige tuinen van Paleis Het Loo. Foto: Paleis Het Loo.
De prachtige tuinen van Paleis Het Loo. Foto: Paleis Het Loo.
Speuren op Paleis Het Loo. Foto: Paleis Het Loo.