Paleis Het Loo, een koninklijk dagje uit!

Hoe woonden en werkten de Oranjes? Ontdek het op het prachtige Paleis Het Loo! De Oranjes woonden hier meer dan 300 jaar. Ze ontvingen er hun gasten, voor vertier en zaken. Ze flaneerden door de tuinen en genoten van de exotische bloemen en planten. En binnen kwamen de koninklijke diners op tafel, geserveerd op prachtige serviezen. Kijk terug en droom weg bij dit rijke en royale verleden op Paleis Het Loo.

Bezoek www.paleishetloo.nl »

Paleis en de tuinen

Bekijk in het paleis luxe vertrekken met schitterend interieur vanaf de zeventiende tot de twintigste eeuw. Buiten genoot de koninklijke familie van de in Engelse landschapsstijl aangelegde tuin, vol fonteinen en romantische beplanting. De tuin zag er niet altijd zo uit. Tijdens de Franse Revolutie woonde Lodewijk Napoleon kort op Het Loo. Hij liet alle fonteinen en waterpartijen dichtgooien; hij was namelijk bang voor water. Later hebben de tuinen op basis van een zeer gedetailleerde tekening uit de achttiende eeuw hun historisch karakter teruggekregen.

Ook leuk voor kinderen

Paleis Het Loo is leuk voor jong en oud. Volg de spannende audiotour met het 'paleisspook' of volg een van de speurtochten door het paleis en ontdek de verhalen achter de geschiedenis van de Oranjes.

Tentoonstellingen

Naast de vaste opstelling van de collectie in het paleis zijn er het hele jaar door tijdelijke tentoonstellingen te zien. Houd de website van Paleis Het Loo in de gaten voor actuele evenementen en tentoonstellingen.

Schuif aan in een van de restaurants

Schuif aan in de Balzaal, waar je in luxe historische stijl geniet van lekker eten en drinken. Vanaf Grand Café Prins Hendrik Garage op het Stallenplein heb je uitzicht op het monumentale stallencomplex, waar de koninklijke rijtuigen, sledes en auto's van de Oranjes te bewonderen zijn.

Paleis Het Loo, een koninklijk dagje uit! in Apeldoorn leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, high of afternoon tea, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 12,50 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

www.paleishetloo.nl »

De prachtige tuinen van Paleis Het Loo

Vorstelijk genieten in de Balzaal

De prachtige tuinen van Paleis Het Loo

De prachtige tuinen van Paleis Het Loo

De prachtige tuinen van Paleis Het Loo

Speuren op Paleis Het Loo

De prachtige tuinen van Paleis Het Loo

De staatsietrap