1

Stadspark Berg & Bos


-advertentiepositie-Stadspark Berg & Bos

Grenzend aan de Kroondomeinen van Paleis Het Loo ligt het ruim 250 hectare grote Stadspark Berg & Bos. Historie en cultuur treffen hier elkaar in een uniek natuurgebied, met authentieke planten, bomen en dieren van de Veluwe. Verschillende wandelroutes leiden langs diverse tuinen, zoals de geurentuin, de vlindertuin en de bomentuin, het zogenaamde Pinetum.

Deze tuinen liggen bij de bosvijver, waaraan koningin Wilhelmina vroeger nog heeft geschilderd. Neem een kijkje bij de wildkansel om everzwijnen en herten te spotten, of kijk vanaf de hoogste uitkijktoren van de Veluwe kilometers ver weg. De kinderen vermaken zich daarna op de speelweide. Voor de kinderen is er ook het Kidsnatuurpad.

Ook vindt er jaarlijks het Openlucht Filmfestival en Lumino plaats. Bij het laatste wordt het bos prachtig verlicht met verschillende kleuren. Het evenemententerrein is ook te huur voor groene evenementen.

Stadspark Berg & Bos in Apeldoorn leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek bergenbosapeldoorn.nl

Stadspark Berg & Bos
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.