Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Wat is het verschil tussen een 'opkammer' en een 'goei kammer'? Hoe deden de boeren vroeger de was? Ontdek het zelf bij Kempenmuseum De Acht Zaligheden!

De oude langgevelboerderij waarin het museum gevestigd is, stamt uit 1890. Precies de periode die centraal staat bij het museum. Leer het leven kennen van de boeren en hun agrarische bedrijven tussen 1850 tot het jaar 1950. De volledige collectie is toegespitst op de regio Kempen en vooral op het gedeelte dat De Acht Zaligheden genoemd wordt. Drie onderwerpen staan hierbij centraal: het leven in en rond de boerderij, de sociaal-economische kant en de invloed van het geloof.

Nostalgische tentoonstellingen

De geschiedenisrijke boerderij die heel wat meegemaakt heeft, ademt volledig de sfeer van het oude boerenleven. Bewonder oude gebruiken, spellen of snoepgoed tijdens de wisselende tentoonstellingen over vroeger. Word zelf onderdeel van het agrarische bestaan tijdens één van de evenementen. Geniet bij lekker weer ook van de aangelegde kruidentuin, wandel door de bloemenhof en leer alles over oude landbouwgewassen in de groentetuin en de boomgaard. In de buitenschuur staan de landbouwmachines, een klompenmakerij, wagenmakerij en er is een sigarenafdeling. Heel kenmerkend voor de Kempen.

Kempenmuseum De Acht Zaligheden in Eersel leent zich ook goed voor een familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Kempenmuseum De Acht Zaligheden

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.