CODA Museum


-advertentiepositie-Prikkel je fantasie in CODA Museum

Laat het CODA Museum in Apeldoorn je inspireren met wisselende exposities vol hedendaagse kunst, eigentijdse sieraden en steeds nieuwe kijkjes in het verleden roepen hier om de beurt om je aandacht. CODA is een cultureel centrum vol verrassingen en aansprekende kunst. Vooral voor prachtige papierkunst moet je hier zeker eens een kijkje nemen. Of geniet van prijswinnende keramiek of sieraden die gemaakt zijn van hergebruikte materialen.

Ontdek een pakhuis vol cultuur voor een breed publiek in het bruisende hart van Apeldoorn. CODA Apeldoorn heeft maar liefst dertig verschillende tentoonstellingen per jaar. Een dagje uit in Apeldoorn maak je compleet met een bezoek aan CODA, en je houdt je cultuurgehalte meteen op peil! Kom eens kijken wat dit warenhuis jou te bieden heeft!

Geschiedenis van Apeldoorn

Ieder jaar passeren verschillende tentoonstellingen de revue in het museum. Er is dus altijd wel iets nieuws te zien! Ook zorgt CODA ervoor dat de historie van Apeldoorn en de Veluwe niet verloren gaat: reis terug in de tijd en beleef de prehistorie. In deze buurt werd veel ijzer gewonnen en de gemeente verstedelijkte in hoog tempo toen het aangesloten werd op het spoor. Er is een touchtable, waardoor de geschiedenis voor je ogen tot leven komt. Bijzonder: maak hier een virtuele tour door de bunker van Seyss-Inquart. Deze bunker zit aan de Loolaan in Apeldoorn. Rijkscommissaris Seyss-Inquart zetelde daar vanaf het najaar van 1944 tot het eind van de oorlog. Er zijn talloze verhalen te vertellen!

Moderne kunst

CODA heeft een historische collectie vol bezienswaardigheden, maar het is vooral ook een museum voor hedendaagse en moderne kunst. Ook laat CODA geregeld zien wat voor moois er allemaal met papier gemaakt wordt. En in de serie 055: wordt een podium geboden aan aansprekende kunstenaars uit Apeldoorn en omgeving, om hun kunstwerken te exposeren.

Bijzonder gebouw

Cultuur is van iedereen. Daarom zijn in de museumwinkel mooie en betaalbare werken van jonge kunstenaars te koop. En ook het onderkomen van CODA Apeldoorn zelf is al een museumstuk op zich. Het gebouw is in 2004 ontworpen door de bekende architect Herman Hertzberger. Door de enorme glazen zijkant van het gebouw geeft het een bijzondere uitstraling. Met dit transparante uiterlijk wilde Hertzberger voorbijgangers nieuwsgierig maken naar de inhoud. Ben jij al nieuwsgierig? Loop eens binnen en laat je verrassen!

CODA Museum in Apeldoorn leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.coda-apeldoorn.nl

CODA Museum
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.