Ezelwandelingen In 't Niet

Ezelwandelingen In 't Niet

Ezels zijn bijzondere dieren. Over heel de wereld gebruiken mensen het dier als vervoer- en transportmiddel. In Nederland gebeurt dit eigenlijk niet. Wie wél ezel wil rijden, kan dat bij minicamping In 't Niet in het Limburgse dorpje Maasbree.

Terwijl de volwassenen de ezels leiden, mogen de kinderen er op rijden. Ook de bagage kan door de ezel worden gedragen. De ezel kan worden gehuurd met huifkar, wat velen zullen doen denken aan Pipo de Clown en Mamaloe. Meerdaagse ezeltochten of het huren van een ezel voor een toneelstuk of ander evenement behoren ook tot de mogelijkheden.

Een ezelwandeling is niet altijd helemaal zonder gevaar. Mensen worden gegarandeerd besmet door het rugzak-op-vier-benenvirus, aldus schrijver en ezelkenner Jacques Clouteau, een Fransman die al jaren ezeltochten met zijn ezel maakt en daar een boek over heeft geschreven. Voordat met de ezel op pad gegaan wordt, krijgen de huurders eerst een uitgebreide instructie.

Ezelwandelingen In 't Niet in Maasbree leent zich ook goed voor een familiedag en weekendje weg. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Ezelwandelingen In 't Niet

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.