Kasteel Duivenvoorde

Kasteel Duivenvoorde

Tussen Voorschoten en Leidschendam ligt Kasteel Duivenvoorde. Het kasteel, alleen met een geboekte rondleiding te bezoeken, herbergt onder meer een collectie familieportretten, zeldzame boeken, Delfts aardewerk en Aziatisch en Europees porselein.

Bijzonder zijn vooral twee Loosdrechtse eetserviezen. Een rondleiding brengt je door de feestzaal, de bibliotheek en de nog compleet ingerichte mangelkamer. In de Oosterlandse Kamer staat de met porselein en zilver gedekte tafel. Het is niet moeilijk voor te stellen dat in zalen als deze vroeger statige diners en bals werden gehouden!

Het kasteel is alleen met een rondleiding of op bijzondere dagen te bezoeken. Het landgoed is het hele jaar open vanaf 08:00 uur tot zonsondergang. Let op: ook hier koop je een ticket voor. Een wandelticket kost € 1,- euro en geeft toegang tot het landgoed.

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten leent zich ook goed voor een familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Kasteel Duivenvoorde

Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.