Kasteel Duivenvoorde
Kasteel Duivenvoorde

Tussen Voorschoten en Leidschendam ligt Kasteel Duivenvoorde. Het kasteel herbergt onder meer een collectie familieportretten, zeldzame boeken, Delfts aardewerk en Aziatisch en Europees porselein. Bijzonder zijn vooral twee Loosdrechtse eetserviezen. De audiotour vertelt je er alles over tijdens je tocht door de feestzaal, de bibliotheek en de nog compleet ingerichte mangelkamer. In de Oosterlandse Kamer staat de met porselein en zilver gedekte tafel. Het is niet moeilijk voor te stellen dat in zalen als deze vroeger statige diners en bals werden gehouden!

Het kasteel is alleen in de zomer te bezoeken, van donderdag tot en met zondag. Het park is het hele jaar open van 08:00 uur tot 19:30 uur, of tot zonsondergang als die eerder is. Let op: ook hier koop je een ticket voor, een wandelticket kost € 1,50 euro. Liever mee met een gids? Loop dan op vrijdag of zaterdag om 13.30 uur mee met de historische tuinrondleiding. Dan hoor je ook meteen alles over de bijzonder rijtuigen en hoe de kasteelbewoners het landgoed gebruikten.

Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten leent zich ook goed voor een familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Kasteel Duivenvoorde