1

Jheronimus Bosch Art Center
Jheronimus Bosch Art Center

Hoewel Jheronimus Bosch zijn gehele leven in Den Bosch woonde en werkte, is nu geen enkel werk van hem meer in deze stad te vinden. Daarom vult het Jheronimus Bosch Art Center of Jeroen Bosch Centrum dit gat met een permanente expositie van replica's van zijn werk. Het zijn hoogwaardige fotoreproducties op ware grootte en prachtig ingelijst, om de echte schilderijen zo dicht mogelijk te benaderen. Ze komen prachtig tot hun recht in deze voormalige St-Jacobskerk. Wel echt én uniek in het centrum zijn de wandtapijten met details uit het werk van Bosch.

In de kelder vind je een reconstructie van het schildersatelier van Jheronimus Bosch. Verder staat en hangt overal moderne kunst geïnspireerd op zijn werk. De vreemde wezens en monsters van Bosch zie je hier niet alleen op zijn schilderijen: ze zweven boven je onder het gewelfde plafond van de kerk of staan opeens in een hoek naar je te grijnzen. Meer weten over de schilderijen of over de St-Jacobskerk? Overweeg dan een rondleiding. Stap aan het eind van je bezoek ook even in de lift en ga naar de bovenste verdieping van de toren voor een prachtig uitzicht over Den Bosch.

Jheronimus Bosch Art Center in Den Bosch leent zich ook goed voor een schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.jheronimusbosch-artcenter.nl

Jheronimus Bosch Art Center
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-