Museum Beelden aan Zee - aan het strand van Scheveningen
Museum Beelden aan Zee

Midden in de duinen van Scheveningen bevindt zich museum Beelden aan Zee. Een museum vol met prachtige beelden, borstbeelden en portretten van nationale en internationale kunstenaars. Het is het enige museum in Nederland dat alleen beeldhouwkunst toont. Bewonder deze bijzondere kunstwerken en maak daarna een stevige strandwandeling!

Museum Beelden aan Zee

Overal waar je kijkt in museum Beelden aan Zee staan beelden: beelden van brons, steen, hout, ijzer, roestvast staal, blik, touw of van welk materiaal dan ook. Het museum is opgericht in 1994 door het verzamelechtpaar Theo en Lida Scholten-Miltenburg. Drie keer per jaar kan je in de verschillende zalen weer een nieuwe tentoonstelling in het museum bezoeken. Daarnaast is permanent de vaste collectie te bekijken, die inmiddels al meer dan duizend beelden en enkele honderden penningen bevat. Centrale thema van deze tentoonstelling is 'de mens'.

Koninklijke familie

Erg bijzonder zijn de beelden van de Koninklijke familie op de Zuidpatio van het museum. Koningin Beatrix heeft een gezicht van goud, haar echtgenoot en zoons zijn helemaal gemaakt van brons. De beelden staan op vijf zuilen en kijken uit over de zee. Maker van de beelden is beeldhouwer Arthur Spronken.

SprookjesBeelden aan Zee

Aan de boulevard van Scheveningen heeft Beelden aan Zee in 2004 een beeldenterras geopend: SprookjesBeelden aan Zee. Het terras is 24 uur per dag vrij toegankelijk. De wereldberoemde kunstenaar Tom Otterness ontwierp 23 beeldengroepen gebaseerd op sprookjes en de zee. Het grootste beeld, de Haringeter, is maar liefst 13 meter hoog.

Museum Beelden aan Zee in Scheveningen leent zich ook goed voor een vriendinnendag, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Museum Beelden aan Zee - aan het strand van Scheveningen