Arboretum Landgoed Schovenhorst
Arboretum Landgoed Schovenhorst

Het 160 jaar oude Landgoed Schovenhorst zit vol groene verrassingen, waar bezoekers op verschillende manieren van genieten. Wandel langs de verschillende tuinen met bijzondere bomen, beklim de veertig meter hoge Bostoren of speel in het Speelbos.

Verschillende bosparken

Wandelaars genieten met volle teugen van de kronkelende paadjes van Landgoed Schovenhorst. Langs stille paadjes ontdek je de mooiste tuinen met bijzondere bomen van exotische komaf. Neem de tijd om te dwalen door het Grote of Kleine Pinetum of door het Driecontinentenbos. Doe een rondleiding met de gids om nog meer te weten te komen over de mooiste plekjes van het landgoed.

Bostoren

Het letterlijke hoogtepunt van het landgoed is de veertig meter hoge Bostoren. Beklim de 235 treden en geniet van een spectaculair uitzicht over de Veluwe. Op de toren is een galerij met nestkasten en voor de durfals is er een vrijhangende klimkooi. Voor meer speelplezier gaan de kinderen op ontdekkingstocht door het Speelbos. Klauteren door de speciale klauternetten, hutten bouwen en zandkastelen maken in de zandbak. De kinderen zijn hier de baas! Ouders mogen toekijken vanaf de picknickplaats bij het speelterrein.

Arboretum Landgoed Schovenhorst in Putten leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje (vanaf € 7,50 p.p.), schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

 Bezoek www.schovenhorst.nl

Genieten met het hele gezin
Genieten met het hele gezin
Arboretum Landgoed Schovenhorst