Kasteel Ammersoyen
Reis terug naar de Middeleeuwen in Kasteel Ammersoyen

Ga op bezoek bij kasteel Ammersoyen en ontdek één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen. Ammersoyen ligt strategisch tussen Maas en Waal, in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard.

Kasteel Ammersoyen is een typisch voorbeeld van een Hollandse burcht uit de veertiende eeuw. Het kasteel is gebouwd rond 1280. Neem een kijkje in de geschiedenis en stap binnen: de burcht heeft veel van zijn geschiedenis behouden. De spullen die uit de slotgracht om het kasteel zijn gevist, zijn te bezichtigen in het museum.

Voor kinderen is het kasteel een spannende plek. Ze mogen zich verkleden en voelen zich een dagje ridder of jonkvrouw. Daarnaast vind je in het kasteel het Schervenlab, waar ze geheimen ontdekken van het kasteel. Bekijk archelogische vondsten en puzzel zelf met de vele scherven op de magneetwand. Ben je graag bezig? Dan kun je daarna ook nog je eigen wapenschild maken tijdens een workshop.

Kasteel Ammersoyen in Ammerzoden leent zich ook goed voor een familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 kasteel ammersoyen

Foto: Kasteel Ammersoyen © Ton Rothengatter.
Foto: Kasteel Ammersoyen © Ton Rothengatter.
Foto: Kasteel Ammersoyen.
Foto: Kasteel Ammersoyen.
Foto: Kasteel Ammersoyen.
Mensen bekijken een zaal in het kasteel Foto: Ton Rothengatter