1

Museumboerderij Mariahoeve
Museumboerderij Mariahoeve

Het lijkt alsof de tijd stil heeft gestaan in museumboerderij Mariahoeve. In de keuken hangen kleren boven het fornuis te drogen. En de stukgelezen Statenbijbel ligt op tafel, klaar om weer opgepakt te worden. De zussen Geertje, Steventje en Maria leefden tot in onze moderne tijd zoals hun ouders dat deden en hielden zonder machines het boerenbedrijf overeind: een klein, traditioneel gemengd bedrijf met landbouw, tuinbouw en vee. Ook verder bleef hun leven zoals het zo'n honderd jaar geleden was. Geen wasmachine, geen tv, maar 's avonds met een boek bij de kachel.

Nadat de laatste bewoonster in 2003 overleed, is de boerderij een museum geworden. Hier krijg je nog echt een indruk van het boerenleven aan het begin van de twintigste eeuw. Vooral als je met de gids op stap gaat of de audiotour volgt. Na je bezoek nog niet uitgekeken? Boek een overnachting in de B&B en ervaar de sfeer van vroeger!

Er is ook een camping bij de boerderij, je kunt er zalen huren en het is een prachtige trouwlocatie.

Museumboerderij Mariahoeve in Putten leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, vriendinnendag, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.mariahoeveputten.nl

Museumboerderij Mariahoeve
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.

-advertentiepositie-