1

Escher in Het Paleis
Escher in Het Paleis: laat je verwarren!

Vogels lijken uit Hollandse weiden te groeien, rijen mensen blijven trappen maar op- en aflopen en kinderen zijn hier groter dan hun ouders. Laat je verwarren bij Escher in Het Paleis. Bijna alle werken van de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher zijn hier te zien.

 Bezoek www.escherinhetpaleis.nl

Topstukken Escher

In totaal zijn meer dan 120 prenten van de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher te zien in de constant verrassende Eschertentoonstelling. Hoogtepunt is een kunstwerk van wel zeven meter lang: de Metamorfose III. Hier kun je helemaal omheen lopen en er vallen je steeds weer andere dingen op. Insecten die uit een honingraat vliegen veranderen in vissen en een zeshoek verandert ineens in een salamander. Escher speelt in al zijn kunstwerken met het idee van eeuwigheid en oneindigheid, waardoor niets is wat het lijkt.

Zelf aan de slag

Op de tweede etage van Het Paleis ga je zelf aan de slag in een interactieve tentoonstelling. Je stapt hier de wondere wereld van Escher binnen. Hier kun je net als Escher een patroon vol gezichtsbedrog ontwerpen, maar dan met een touchscreen. Erg leuk is de ook kamer waar je als bezoeker zelf kunt spelen met perspectief. Kinderen lijken hier groter dan hun ouders - leuk voor een foto! Ook bijzonder: beleef een zaal waar kunstwerken voor je neus lijken te veranderen en te bewegen, inclusief een spannende vloer die in elkaar stort...

Het Paleis

Escher in Het Paleis bevindt zich in Het Paleis waar koningin Emma tot haar overlijden in 1934 woonde. In de koninklijke vertrekken is nu nog te zien hoe alles er in de tijd van Emma uit zag. Enorme kroonluchters, hoge glas-in-loodramen en een klein gouden balkon aan de voorgevel. Vanaf dat balkon wuifde de koninklijke familie op Prinsjesdag naar het publiek. Het is het enige openbare gebouw in Den Haag je de oude paleisfunctie nog ervaart.

Escher in Het Paleis in Den Haag leent zich ook goed voor een schoolreisje, workshop en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.escherinhetpaleis.nl

Foto: Escher in Het Paleis.
Foto: Escher in Het Paleis.
Foto: Escher in Het Paleis.
Foto: Escher in Het Paleis.
Foto: Escher in Het Paleis.
Foto: Escher in Het Paleis.
Foto: Escher in Het Paleis.
Foto: Escher in Het Paleis.

-advertentiepositie-