Escher in Het Paleis - Den Haag

Vogels lijken uit Hollandse weiden te groeien, rijen mensen blijven trappen maar op- en aflopen en kinderen zijn hier groter dan hun ouders. Kom naar Escher in Het Paleis en laat je verwarren. Bijna alle werken van de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher zijn hier te zien.

€ 2,- korting op je museumkaartje

Kortingsbon Escher in Het Paleis

Eeuwigheid en oneindigheid

In totaal zijn honderddertig werken van de wereldberoemde kunstenaar M.C. Escher te zien in Escher in Het Paleis. Hoogtepunt is een kunstwerk van wel zeven meter lang: de Metamorfose III. Hier kun je helemaal omheen lopen en er vallen steeds weer andere dingen op. Insecten die uit een honingraat vliegen veranderen in vissen, of een zeshoek verandert ineens in een salamander. Met het kunstwerk wil Escher eeuwigheid en oneindigheid laten zien, net zoals in veel van zijn andere werken.

Zelf aan de slag

Op de tweede etage van Het Paleis gaan bezoekers zelf aan de slag in de tentoonstelling Kijken als Escher. Je stapt hier de wondere wereld van Escher binnen. Hier kun je net als Escher een patroon vol gezichtsbedrog ontwerpen, maar dan met een touchscreen. Erg leuk is de kamer van Escher waar bezoekers spelen met perspectief. Kinderen lijken hier groter dan hun ouders - leg dit vast op een foto! Ook leuk: spelen in een zaal waar muren lijken te veranderen en te bewegen. En een spannende vloer die in elkaar stort...

Het Paleis

Escher in Het Paleis bevindt zich in het paleis waar koningin Emma tot haar overlijden in 1934 woonde. In de koninklijke vertrekken is nu nog te zien hoe Het Paleis er in de tijd van Emma uit zag. Enorme kroonluchters, hoge glas-in-loodramen en een klein gouden balkon aan de voorgevel. Vanaf dat balkon zwaaide op Prinsjesdag de koninklijke familie naar het publiek. Het is in Den Haag het enige openbare gebouw waar de oude paleisfunctie nog te ervaren is.

Escher in Het Paleis

Escher in Het Paleis - Den Haag in Den Haag leent zich ook goed voor een familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Gezichtsbedrog. Foto: Escher in Het Paleis.

Trappenhuis. Foto: Escher in Het Paleis.

Gezichtsbedrog. Foto: Escher in Het Paleis.

Gezichtsbedrog. Foto: Escher in Het Paleis.

Gezichtsbedrog. Foto: Escher in Het Paleis.

Paleis. Foto: Escher in Het Paleis.

Gezichtsbedrog. Foto: Escher in Het Paleis.

Kunst. Foto: Escher in Het Paleis.