Bewonder Hollandse Meesters in het Mauritshuis

In rijksmuseum het Mauritshuis bewonder je kunstwerken uit de Gouden Eeuw: de zeventiende eeuw, toen kunst en handel in Nederland floreerden. In dit prachtige museum hangen wereldberoemde werken van beroemde meesterschilders zoals Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn, Paulus Potter en Frans Hals. Het beroemdste schilderij in het museum is Meisje met de parel van Vermeer, onze Nederlandse Mona Lisa. Het mysterieuze schilderij is prachtig om in het echt te zien; haar ogen blijven je volgen en haar blik is niet te beschrijven.

Prachtig museum in hartje Den Haag

Het Mauritshuis is een plaatje om te zien. De stijl en sfeer van de zeventiende eeuw komen in elk vertrek terug in romantische behangen, mooie uitzichten en klassieke vertrekken. Het museum staat naast 'het Torentje', de werkkamer van de minister-president. In het Mauritshuis zijn naast de vaste collectie regelmatig verschillende tentoonstellingen te zien. Leuk weetje: een grote ondergrondse foyer verbindt het monumentale huis met een extra tentoonstellingsruimte en andere faciliteiten in een naastgelegen pand.

Bewonder Hollandse Meesters in het Mauritshuis in Den Haag leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje, schoolreisje en workshop. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.

Foto: DagjeWeg.NL.