Westermolen Dalfsen

Westermolen Dalfsen

Beeldbepalend. Zo kun je de Westermolen in het Sallandse dorp Dalfsen gerust noemen. Deze stellingmolen stamt uit 1818 en is een van drie molens die het dorp ooit rijk was. Zowel de molen als de bijgebouwen zijn grondig gerestaureerd.

De molen heeft zijn naam niet alleen te danken aan zijn geografische ligging ten opzichte van Dalfsen, maar ook omdat er een Oostermolen in Dalfsen is geweest. Hij maalt nog elke zaterdag ambachtelijk meel, dit is ook de dag waarop je de molen kunt komen bezichtigen.

In één van de opgeknapte bijgebouwen is De Groene Marke gevestigd, een boerderijwinkel waar allerlei streekproducten worden verkocht. Het andere bijgebouw wordt multifunctioneel gebruikt, bijvoorbeeld voor exposities. Het is ook te huur voor bijeenkomsten, eventueel met buitenterrein erbij. Een ochtendje of middagje foto's komen maken op de molen? Ook dat kan voor een vast tarief.

Westermolen Dalfsen in Dalfsen leent zich ook goed voor een familiedag, schoolreisje en bruidsreportage of trouwlocatie of trouwfeest. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Westermolen Dalfsen

De Westermolen in Dalfsen. Foto: DagjeWeg.NL © Tonny van Oosten