Maak een reis door het menselijk lichaam bij CORPUS

CORPUS

Stel je voor: je bent een rood bloedlichaampje. Dat klinkt onwerkelijk, maar in het 5D-harttheater van CORPUS is dat best makkelijk. Maak een duizelingwekkende reis door het menselijk lichaam en ontdek in de hersenshow de werking van het menselijke brein. Elke dag functioneert je lichaam en gebruik je bewust of onbewust alle functies die het heeft. Maar hoe werkt dit ingenieuze 'corpus' eigenlijk?

 Corpus Reis door de mens

Suiker en zout op je tong

In CORPUS word je je bewust van je eigen lijf en brein. Hoe reageren je darmen op een broodje kaas? Wat gebeurt er als je niest en waar op je tong proef je suiker of juist zout? Het antwoord op deze en duizend andere vragen vind je tijdens die opmerkelijke ontdekkingstocht voor jong en oud bij CORPUS 'Reis door de mens'.

Waanzinnige reis

Een bezoekje aan CORPUS betekent: een reis maken die je nog nooit eerder hebt gemaakt. Het gebouw zelf is ook al een echte eyecatcher: een lichaam van 35 meter hoog! De reis voert je door het lichaam, langs waanzinnige 5D-orgaantheaters. Na een klein uur eindig je in de hersenen. Elke zeven minuten vertrekt een reis met zestien personen met de roltrap de knie in. Na de reis door het lichaam begint de reis naar beneden. In de Medische Infotheek leer je meer over je eigen 'corpus' en gezondheid door allerlei interactieve games en testjes. Vergeet niet het restaurant in de top van het lichaam te bezoeken - vanaf daar heb je een prachtig uitzicht.

CORPUS in Oegstgeest leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag, kinderfeestje (vanaf € 16,75 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Bekijk alles van dichtbij. Foto: CORPUS

Reis langs organen. Foto: CORPUS

Bekijk alles van dichtbij. Foto: CORPUS

Bekijk alles van dichtbij. Foto: CORPUS

Bekijk alles van dichtbij. Foto: CORPUS

Op ontdekkingstocht! Foto: CORPUS

Bekijk alles van dichtbij. Foto: CORPUS

Het gebouw van CORPUS. Foto: CORPUS

Bekijk alles van dichtbij. Foto: CORPUS

Volg de audiotour. Foto: CORPUS