Edelstenen Museum De Oude Aarde
Edelstenen Museum De Oude Aarde

In het pittoreske Giethoorn bevindt zich het oudste museum van dit dorp: Edelstenen Museum De Oude Aarde. Hier bewonder je de schitterende verzameling mineralen en fossielen van avonturier René Boissevain. De verzamelaar reisde naar elke uithoek van de wereld om de waardevolle stenen bij elkaar te zoeken.

Mysterieuze grotten en jungles

Stap in de voetsporen van avonturier Boissevain en ervaar hoe het is om door donkere jungles en mysterieuze grotten te lopen. Het museum is op een speciale manier verlicht, waardoor het net lijkt alsof je zelf met een mijnlampje prachtig gekleurde mineralen en kristallen ontdekt. Ondertussen sluimeren de kaaimannen en schildpadden onder de waterval van het terrarium. Bijzonder is het ei van de mammoet-struisvogel; het grootste ei ter wereld.

Kinderspeurtocht

Ga op zoek naar goud en kristallen als een echte cowboy tijdens de kinderspeurtocht. Met originele 'goudzoek'-pannen uit Amerika laait de goudkoorts vanzelf op.

In de winkel zijn natuurlijke mineralen en fossielen te koop, maar ook sieraden gemaakt van bijzondere edelstenen.

Edelstenen Museum De Oude Aarde in Giethoorn leent zich ook goed voor een kinderfeestje (vanaf € 9,95 p.p.) en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.deoudeaarde-webshop.com

Edelstenen Museum De Oude Aarde
Leuke foto beschikbaar? Stuur er eentje op naar redactie@dagjeweg.nl.