Natuurpark Moor-Veenland
Natuurpark Moor-Veenland

Een dagje eropuit in de natuur wordt wel heel bijzonder in het Natuurpark Moor-Veenland. Dit natuurpark ligt in Nederland én Duitsland en bestaat uit een afwisselende veenlandschap waar de drukte van alle dag even helemaal van je wegvalt.

Ontdek het veen

Het vlakke veengebied verrast voortdurend. In de vroege ochtend, als de mist omhoog stijgt, stap je in een mysterieus landschap en snap je meteen waarom over het veen vaak griezelverhalen worden verteld. Tijdens een zonnige middag kun je eindeloos ver kijken, maar ook goed de bijzondere plantjes en insecten ontdekken. En de vele sporen van het verleden, zoals oude grenspalen, de resten van een werkspoor of een voormalige schaapskooi op de heide. Dit gebied zit vol verhalen. Neem je smartphone dus mee, want elk landmark heeft een infoplaatje met QR-code.

Veenpoorten

Bang zijn om te verdwalen hoef je hier niet. Daar zorgen de zogenaamde Veenpoorten voor: de informatiecentra van dit gebied. Je vindt hier tentoonstellingen, kaarten, routetips en heel veel informatie. Zo weet je waar je aan begint voor je gaat dwalen door dit mooie gebied. Hier starten ook wandel- en fietsroutes, die je veilig langs de mooiste plekken leiden. Of ga mee met een excursie. Heb je je smartphone bij je, dan kun je ook een van de audioguides volgen: download de gratis app en ga op stap!

Natuurpark Moor-Veenland in Zwartemeer leent zich ook goed voor een vriendinnendag en familiedag. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

Natuurpark Moor-Veenland